Bu soruda durumu, tercih etme üzerine değerlendirmeniz gerekmektedir. Böcek olmadığı zaman yumurta beyazı veya yumurta sarısıda öneriyoruz fakat her koloni yumurtayı kabul etmeyebiliyor. Bu sebeple bu konuda yorum yapabilmek için kolonin aslında böcek olmayan protein kaynaklarını tüketip tüketmediğini bilmemiz olacaktır. Çoğu protein çeşidi de zaten böceklerden, bazen kurutulmuş karideslerden verilir. (Kurutulmuş karides hakkında bilgim yok verildiğini duymuştum). Uzun lafın kısası böcek dışında alternatifleri deneyin, kabul ederlerse onunla besleyin, etmezlerse böcek vermelisiniz.
Tek seçenek diye bir şey yok. Bu canlılara bakmak hobi olduğu günden beri tecrübelerle ilerler, gelişimini sürdürür. Siz de yaratıcı fikirlerinizle unkurdu veya çeşitli böcekler ile protein karşılamak yerine, farklı besinlerle protein ihtiyaçlarını karşılayabilirsiniz. Bu konuda en iyi alternatiflerden biri haşlanmış yumurta beyazıdır. Bu alternatif de sizin gibi bu konuyu düşünen hobiciler tarafından bulundu.
Kıyma konusunda hatırladığım kadarıyla sadece enerji karışlamak için verebilirsiniz demişti, sürekli verirseniz sağlıklı olmayabilir tarzından bir şey demişti Tuğkan abiBir videoda Tuğkan Gönültaş, Messorlara kıyma verdiğini ve severek yediklerini söylemişti. Buna istinaden kıyma da alternatif olabilir. Ayrıca başka bir alternatif olarak protein jeli hakkında konuştuğumuz bir konu var. Linkini buraya da bırakıyorum : https://karincaciftligim.com/threads/soru-karincalar-icin-protein-jeli.1456/
Naçizane tavsiyem konuyu açmadan önce arama kısmına yazarak çeşitli konuları bir arada bulabilirsiniz.
evet ama başka alternatifler de güzel olabilir. çiğ yumurta vs. Ama kesinlikle olmazsa olmazlardandır canlı yem ve sorunuzdan birazcık besleyememe alternatif üretme kokusu aldım bu yüzden naçizane tavsiyem karınca besleyecekseniz canlı yem, canlı izni, sıcaklık vs işler bakımından tam olun bunlardan biri patlarsa büyük sıkıntı ki bakamayacak insanın beslememesi daha makuldür.