Messorlara ne sıklıkla tohum vermeliyim? Yeni koloni

Rtyler

Yumurta
Üye
Merhaba kraliçelerimden bir tanesinde turunculaşmaya başlayan bir pupa var ve beyaz 4 tane. sorum şu: 1-5 arası işçideyken ortalama kaç günde bir ve ne kadar tohum ve şekerli su vermeliyim

Merttt

Yumurta
Üye
Bittikçe tohum ve 3-4 günde bir şekerli su diye biliyorum(messorlar ise şekerli su pek sevmiyorlar)

Merttt

Yumurta
Üye
Ve bence cok fazla tohum koyma nem yüzünden filizlenir felan uğraşırsın ve gereksiz tohum ve para kaybedersin

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Ben başlangıçta tohum yerine; şekerli su ve un kurdu ile beslemenizi tavsiye ederim. Nanitic işçiler tohumları kıramayabiliyor. Ama siz tohum verecekseniz kırıp vermeniz daha iyi olur. Arkadaşın dediği gibi besleyebilirsiniz. Ya da işçilerin, kraliçenin abdomen şişkinliğine göre besin verebilirsiniz. Zaten şekerli su verdikten sonra bariz bir büyüme olduğunu gözlemlersiniz. Tohumlar tüpte kalabilir, fakat bazen filizlenme durumu oluyor. O da transfere sebep oluyor. Ya da o filizlenmiş tohumu alırken koloniyi epey strese sokuyorsunuz.

Rtyler

Yumurta
Üye
Ben başlangıçta tohum yerine; şekerli su ve un kurdu ile beslemenizi tavsiye ederim. Nanitic işçiler tohumları kıramayabiliyor. Ama siz tohum verecekseniz kırıp vermeniz daha iyi olur. Arkadaşın dediği gibi besleyebilirsiniz. Ya da işçilerin, kraliçenin abdomen şişkinliğine göre besin verebilirsiniz. Zaten şekerli su verdikten sonra bariz bir büyüme olduğunu gözlemlersiniz. Tohumlar tüpte kalabilir, fakat bazen filizlenme durumu oluyor. O da transfere sebep oluyor. Ya da o filizlenmiş tohumu alırken koloniyi epey strese sokuyorsunuz.
Teşşekkür ederim

Merttt

Yumurta
Üye
kraliçe tek de olsa içti o yüzden sordum yinede çok teşşekkürler
Kraliçe şekerli su içer tohum yemekle uğraşmaz.(ilk işçilerini çıkarmak için besini/proteini oluyor) 3-4 günde bir kürdanı şekerli suya batırın fazlalığı alıp yumurtalardan lütfen uzak olsun ne olur ne olmaz tüpün içine sürün(şırınga gibi seyler ile koymaya çalışmayın ayarlayamazsınız su basar boğulur tüm karıncalar)
işçi kraliçeyi besler sorun olmaz ama hep aynı tür besin ile beslemeyin arada farklı besinler verin(örn:un kurdu,morio kurdu,kıyma,haşlanmış yumurtanın beyazı...)