Messorlar

egzotikçiftik

Brachypterous
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
Bu videoada tuğkan abi açıklamış durumu hocam.
Gerilme değil sadece kendi aramızdaki bir fikir ayrılığı.
Hocam dediğinizi ben de savunuyordum ama öyle olmadığını öğrendim. Hatta bu videoyu bile atmıştım o kadar aynıyız 😁
Majörler iş gücünü arttırmak için vardır savunma veya saldırı için üretilmezler. Tohum kırar, yük taşır ve iş yaparlar.
Majör işçi çıkmasını arttırmak için yapılabilecek tek şey bolca protein vermektir. 😊

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
Bu videoada tuğkan abi açıklamış durumu hocam.
Gerilme değil sadece kendi aramızdaki bir fikir ayrılığı.
Bu kanalda verilen bir çok bilgi yanlış. Tıpkı majör tetiklemesi gibi... Spesifik araştırmalar majörlerin ve mediaların aslında bir ekip gücü oluşturmak amacıyla ve biyolojik varyantlar sebebiyle üretildiğini belirlemiş. Polimorfik yapıda ki işçi grupları iş gücü bakımından daha etkili çalışırlar. Örneğin bir minörün 3 günde bitirebileceği bir kazı işlemini majör işçi bir günde bitirebilir. Veya medianın taşıyamayacağı büyüklükte ki tohumu majör işçi taşıyabilir.

ali8181

Media
Üye
Bu kanalda verilen bir çok bilgi yanlış. Tıpkı majör tetiklemesi gibi... Spesifik araştırmalar majörlerin ve mediaların aslında bir ekip gücü oluşturmak amacıyla ve biyolojik varyantlar sebebiyle üretildiğini belirlemiş. Polimorfik yapıda ki işçi grupları iş gücü bakımından daha etkili çalışırlar. Örneğin bir minörün 3 günde bitirebileceği bir kazı işlemini majör işçi bir günde bitirebilir. Veya medianın taşıyamayacağı büyüklükte ki tohumu majör işçi taşıyabilir.
O zamanlar karınca hobisi ile bilgi trde çok azdı bu tür bilgi yanlışlıkları olabilir.

akvaryumhane

Yasaklı Üye
Yardımsever
Rehberkolik
Üye
Hocam, bu üç kaynağın her birinde, dediğim gibi, majör işçilerin de koruma görevi üstlendiği belirtiliyor. Yani majörlerin görevi, koloniyi BAZI durumlarda korumak, daha doğrusu ilk tehditleri algılamak ve saldırmaktır. Bir diğer görevleri ise sert tohumları kırmak ve taşımaktır. Doğada bir majör gördüyseniz, genellikle bir çekirdek kabuğu veya başka sert bir besin taşıdığını görebilirsiniz. Çünkü bu tür besinler, majörlerin parçalayabileceği yapıda olduğu için onları taşır. Majör ile asker karıncası tabii ki aynı görevi yapmaz, ancak BENZER görevleri vardır. Bu kaynakları araştırarak buldum ve bir diğer kaynakta ise The Ants (Hölldobler & Wilson, 1990) kitabıdır. İyi hobiler.

ali8181

Media
Üye
Hocam, bu üç kaynağın her birinde, dediğim gibi, majör işçilerin de koruma görevi üstlendiği belirtiliyor. Yani majörlerin görevi, koloniyi BAZI durumlarda korumak, daha doğrusu ilk tehditleri algılamak ve saldırmaktır. Bir diğer görevleri ise sert tohumları kırmak ve taşımaktır. Doğada bir majör gördüyseniz, genellikle bir çekirdek kabuğu veya başka sert bir besin taşıdığını görebilirsiniz. Çünkü bu tür besinler, majörlerin parçalayabileceği yapıda olduğu için onları taşır. Majör ile asker karıncası tabii ki aynı görevi yapmaz, ancak BENZER görevleri vardır. Bu kaynakları araştırarak buldum ve bir diğer kaynakta ise The Ants (Hölldobler & Wilson, 1990) kitabıdır. İyi hobiler.
Majorların görevi kraliçeyi korumak, bide dediğin gibi tohum kırmak (messor cinsi için)

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
Dostum sana şunu anlatamıyorum, messorlar da kast sistemi yoktur. Her işçi grubu her görevi yapabilir. Minör ve medialar da savunma-koruma içgüdüsüyle saldırır. Bu onların da mı özel olarak koruma için yetiştirildiği anlamına geliyor? Bir majör minör görevi üstlenip larvalar ile ilgilenebilir veya minör tohum taşıyabilir. Ayrıca sana koruma da görev almazlar demedim ki ben sen neden bu şekilde anladın? Ben sana " majörlerin özellikle koloninin güvenliği için yetiştirilmediğini, ekip gücünü arttırmak amacıyla" yetiştirildiklerini söyledim.