Messorlar kaçmaya mı çalışıyor?

Mhmd_ozkan

Yumurta
Üye
Herkese merhaba arkadaşlar. Bir yıldır baktığım messor kolonim de işçilerin %80 i son 3-4 gündür sürekli outworld de takılıyor sanki bişey arıyorlar ya da kaçmaya çalışıyorlar gibi. Yerlerinde beslenmelerinde herhangi bir değişiklik yapmadım herşey aylardır nasılsa öyle devam ediyor. 7 koloni yan yana beraber bakıyorum sadece bu koloni bu şekilde davranıyor ve bu koloni bu aralar nedense outworld deki bitki tohum larını hiç toplamıyorlar tüpte hiç tohum yok. Acaba birden bire tohum yemeyi bıraktılarda başka besin aradıkları için mi böyle davranıyorlar. Düşüncelerinizi bekliyorum.

Ekli dosyalar

• IMG_20220424_053018.jpg
    IMG_20220424_053018.jpg
    16.8 KB · Görüntüleme: 63
  • IMG_20220424_053032.jpg
    IMG_20220424_053032.jpg
    18.2 KB · Görüntüleme: 63

Argentavis

Kraliçe
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Forumda bu şekilde bir konu daha açılmıştı. Orada outworldde taban malzemesi vardı, ondan kaynaklanabileceğini düşünmüştüm. Burada da outworld boş olunca bu ihtimal de düştü. Açıkçası bu davranışın sebebini bilmiyorum ama canlı yem gibi protein kaynaklarını ihmal ediyorsanız belki dediğiniz gibi yiyecek aramak için kaçmaya çalışıyor olabilirler.

HesoyamTR

Yumurta
Üye
Herkese merhaba arkadaşlar. Bir yıldır baktığım messor kolonim de işçilerin %80 i son 3-4 gündür sürekli outworld de takılıyor sanki bişey arıyorlar ya da kaçmaya çalışıyorlar gibi. Yerlerinde beslenmelerinde herhangi bir değişiklik yapmadım herşey aylardır nasılsa öyle devam ediyor. 7 koloni yan yana beraber bakıyorum sadece bu koloni bu şekilde davranıyor ve bu koloni bu aralar nedense outworld deki bitki tohum larını hiç toplamıyorlar tüpte hiç tohum yok. Acaba birden bire tohum yemeyi bıraktılarda başka besin aradıkları için mi böyle davranıyorlar. Düşüncelerinizi bekliyorum.
Sadece tohum veriyorsan tohumdan yeterli protein ve yağ ihtiyaçlarını karşılayamadıkları için farklı besin aramaya çalışıyor olabilirler un kurdu veya et vs. Verebilirsin.

Mhmd_ozkan

Yumurta
Üye
Sadece tohum veriyorsan tohumdan yeterli protein ve yağ ihtiyaçlarını karşılayamadıkları için farklı besin aramaya çalışıyor olabilirler un kurdu veya et vs. Verebilirsin.
Düzenli olarka un kurdu veriyorum hocam yiyorlarda sıkıntı yok o konuda arada çiğ et vs veriyorum

PRS.macro

Süper Koloni
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Hava akışı nasıl sağlanıyor?

el4nce

Süper Koloni
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Outworld'deki nem oranı ne düzeyde?

Mhmd_ozkan

Yumurta
Üye
Outworld'deki nem oranı ne düzeyde?
Hiç ölçmedim ölçer bakarım ama yanında 6 koloni daha var onlarda da aynı tüp ve outworld sistemi var sadece bu koloni bu davranışı sergiliyor
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Hiç ölçmedim ölçer bakarım ama yanında 6 koloni daha var onlarda da aynı tüp ve outworld sistemi var sadece bu koloni bu davranışı sergiliyor
%55 seviyelerinde nem

Son düzenleme: