Messor

Yiğit_ktkc

Pupa
Üye
Arkadaş bir messor kralicem var bulalı nerdeyse 1 ay oldu hayla yumurtlama dı kocaelide otuyorum kış uykusuna yatırmayı düşünmüyorum ama hava sabahları 14-16 derece arası geceleri 9-7 derece ne yapmalıyım ( buz dolabı ise 2 derece )

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Makro Fotoğrafçı
Üye
Arkadaş bir messor kralicem var bulalı nerdeyse 1 ay oldu hayla yumurtlama dı kocaelide otuyorum kış uykusuna yatırmayı düşünmüyorum ama hava sabahları 14-16 derece arası geceleri 9-7 derece ne yapmalıyım ( buz dolabı ise 2 derece )
Bu sıcaklıkta yumurta almanız zor. 14-16 zaten neredeyse kış uykusu sıcaklığına yakın. Uykuya almanız daha iyi ya da ısıtıcı ped alınız. Buzdolabının alt katı dolaptaki en sıcak yerdir. Oraya koyabilirsiniz veya zaten hava bu kadar soğuksa balkonda bir yere koyun

Yiğit_ktkc

Pupa
Üye
Bu sıcaklıkta yumurta almanız zor. 14-16 zaten neredeyse kış uykusu sıcaklığına yakın. Uykuya almanız daha iyi ya da ısıtıcı ped alınız. Buzdolabının alt katı dolaptaki en sıcak yerdir. Oraya koyabilirsiniz veya zaten hava bu kadar soğuksa balkonda bir yere koyun
O zaman balkonda büyük kapalı bir sandık var oraya koyim mi

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Makro Fotoğrafçı
Üye

Kutay

Yumurta
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
ben mart başı alıyorum uykudan

npc_Tetra

Yumurta
Üye
Veya yatırmayıp 1,2 hafta daha bekletsem evde petek yakmaya başliçaz sıkıntı olur mu
O zaman sıcak bir alanda tutmalısın mesela ben geçen sene etrafını tişört ile sarmıştım ama tüpün ağzını sarma yoksa içeri hava girmez ve ölürler

Kutay

Yumurta
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
Veya yatırmayıp 1,2 hafta daha bekletsem evde petek yakmaya başliçaz sıkıntı olur mu
deneyebilirsin aslında eğer öyle de fazla sıcak olmuyorsa peteğin yakınlarına koy ama sakın peteğin üstüne veya dibine koyma vallaha ızgara olur hayvan