30 Eylül’de kraliçe Messor buldum, fakat hâlâ daha yumurtlamadılar. Haftalardır bir kere dahi dokunmadım. Neden yumurtlamıyorlar? Kış uykusu mu lazım? Yardımcı olursanız sevinirim.
Çok büyük ihtimalle kış uykusu lazımdır. Sonbaharda bulunan kraliçelerde genel olarak böyle oluyor.30 Eylül’de kraliçe Messor buldum, fakat hâlâ daha yumurtlamadılar. Haftalardır bir kere dahi dokunmadım. Neden yumurtlamıyorlar? Kış uykusu mu lazım? Yardımcı olursanız sevinirim.
Hocam, daha hiç yumurtlamadı ve ben kış uykusu hakkında hiçbir şey bilmiyorum. Anlatabilir misiniz, rica etsem? Bir de tek başına olduğu için yemek vermeyeceğim sanırım.Çok büyük ihtimalle kış uykusu lazımdır. Sonbaharda bulunan kraliçelerde genel olarak böyle oluyor.
Hocam, karıncayı kış uykusuna yatırmadan önce iyice beslemeniz gerekiyor. Besledikten sonra test tüpünü güzelce sarın, bir kutuya yerleştirin ve balkonda sarsılmayacak bir noktaya koyun. Ayrıca, iki haftada bir un kurdu takviyesi yapmanızı öneririm.Hocam, daha hiç yumurtlamadı ve ben kış uykusu hakkında hiçbir şey bilmiyorum. Anlatabilir misiniz, rica etsem? Bir de tek başına olduğu için yemek vermeyeceğim sanırım.
Besleme derken mesela kuş yemi olur mu? Oluyorsa kaç tane koyayım? Çünkü sadece kraliçe olunca ne yapacağımı hiç bilmiyorum.Hocam, karıncayı kış uykusuna yatırmadan önce iyice beslemeniz gerekiyor. Besledikten sonra test tüpünü güzelce sarın, bir kutuya yerleştirin ve balkonda sarsılmayacak bir noktaya koyun. Ayrıca, iki haftada bir un kurdu takviyesi yapmanızı öneririm.
Olabilir ama un kurdu da verin protein için.Besleme derken mesela kuş yemi olur mu? Oluyorsa kaç tane koyayım? Çünkü sadece kraliçe olunca ne yapacağımı hiç bilmiyorum.