Messor yumurtlamıyor

Kuzeykurum22

Yumurta
Üye
Selamlar öncelikle, yaklaşık 2 hafta önce bulduğum(11 eylül) 9 messor kraliçesinin bir çoğuyla multi denedim 2 ölüm var 7 kraliçemin yedisi de hala yumurtlamamış vaziyette. Biliyorum sonbahar messorları biraz nazlıdır ama normal mi?

waynhen

Pupa
Üye
Hocam sıcaklık faktörü önemli başta. Birde kış yaklaşmakta onlar ortam sıcak bile olsa içgüdüsel olarak yine de hissediyorlar. Olmazsa ufak bir kış uykusuna yatırır kaldırırsın olumlu şartlarda tabi eğer evin soğuksa vs. Biyolojik olarak belki zarar verir ama yapabilirsin yapanı görmüştüm böyle. Bende Lasius buldum yaklaşık 4 hafta önce hâlâ yumurtlamadı. Kanadından ufak bir şey döktü bekliyorum. Birde multiqueen için messorlar iyi değil denemeseydin keşke hiç ama yapacak bir şey yok artık. Biraz daha bekle bakalım.
Sevgilerle ☺️

Moderatör tarafında düzenlendi:

Kuzeykurum22

Yumurta
Üye
Hocam sıcaklık faktörü önemli başta.
Birde kış yaklaşmakta onlar ortam sıcak bile olsa içgüdüsel olarak yine de hissediyorlar.
Olmazsa ufak bı kış uykusuna yatırır kaldırırsın olumlu şartlarda tabi eğer evin soğuksa vs.
Biyolojik olarak belki zarar verir ama yapabilirsin yapanı görmüştüm böyle.
Bende Lasius buldum yaklaşık 4 hafta önce hâlâ yumurtlamadı.
Kanadından ufak bişey döktü bekliyorum.
Birde multi için messorlar iyi değil denemeseydin keşke hiç ama yapacak bişey yok artık.
Biraz daha bekle bakalım.
Sevgilerle ☺️
Biliyorum messorların çok iyi olmadığını ancak deneyip başarılı olanları görünce denemek istedim.
Birde sıcaklığı nasıl yapacağız ısıtıcı pedle vs. ise bir ürün önerebilir misiniz?

waynhen

Pupa
Üye
biliyorum messorların çok iyi olmadığını ancak deneyip başarılı olanları görünce denemek istedim
Birde sıcaklığı nasıl yapacağız ısıtıcı pedle vs. ise bi ürün önerebilir misiniz
Evet tabii ki bende gördüm yapanları. Merakınızda gitmiş oldu hem sizin içinde deneyim olmuştur. Bulunduğunuz bölgeye göre ayarlayın çok soğuk değilse şu anlık pede ihtiyaç yok bence. Güneş alan doğrudan ışıklı bölgeye değil ama o oda içine bırakabilirsiniz. Ürün önerim yok maalesef herhangi bir alışveriş yapmadım internet üzerinden.