messor yumurtlama

antdad

Yumurta
Üye
messor cinsi kraliçe aldım geldiğinde 1 tane yumurtası vardı ama başka tüpe transfer edince yumurtayı yedi acaba şimdi yeniden yumurtlarmı yoksa kış uykusunamı yatırmalıyım bilemiyorum yumurtlaması için kalın bir coraba saarıp kaloriferin yanına koydum acb yumurtlarmı yumurtlarsa kaçgüne yumurtlar

darkness

Minör
Deneyimli Hobici
Üye
messor cinsi kraliçe aldım geldiğinde 1 tane yumurtası vardı ama başka tüpe transfer edince yumurtayı yedi acaba şimdi yeniden yumurtlarmı yoksa kış uykusunamı yatırmalıyım bilemiyorum yumurtlaması için kalın bir coraba saarıp kaloriferin yanına koydum acb yumurtlarmı yumurtlarsa kaçgüne yumurtlar
2 hafta kadar hiç kontrol etmeden bekleyin eğer yumurtlamaz ise uykuya yatırabilirsiniz.

KarıncaAcemisi

Yumurta
Üye
1 çift coraba sarıp o şekilde petegin arkasına koydum
Test tüpü içerisinde nem ve sıcaklık çok olduğu zaman küf oluşabilir standart oda sıcaklığı yeterli olucaktır ama odanız çok soğuksa peteğe temas etmeyecek şekilde yakınına koyabilirsiniz. Aşırı sıcak olmasına gerek yok 15 derece altında çoğu tür karıncalar dormant*(uyuşuk) bir hale gelirler ve kraliçe yumurtlamayı bırakır, oda sıcaklığında 20-25 derece arasında yaşamaları onlar için daha iyi olur. Farklı türler daha sıcakta yaşamak isteyebilir ama çorapla sarıp peteğe koymak kraliçeye biraz fazla gelebilir.

Emir123

Media
Üye
Messor uyumaz, bu zamanda işçisi olmayan messor koloni kurmaz genellikle, ilkbaharı bekler koloni kurmak için doğada da böyledir çemberinde kışı geçirir., Messoryu yatırmayı denemeyin 9 derecede bile aktif olduklarını gözlemleyebilirsiniz. Eğer yumurta alamazsan 1.5 ayda 1 bakabilirsin, sonbaharda yakaladığım kırmızı messorlar kesinlikle yumurta yapmadı 2 ayda 1 bakıyorum ilkbaharda koloni kuracaklar