Messor yumurtladı sonra ölmüş

ayazxxx

Yumurta
Üye
Bir kraliçe karınca bulmuştum tüpünü hazırladım ve bekledim. Yumurtladı, 8 tane yumurtası vardı. 2 gün sonra bir daha baktım arka 4 bacağı hareket ettiriyor ama ön ve kafa hareket etmiyor bırakınca hareketsiz kalıyor. Aynısını 8-9 ay öncede yaşamıştım ve aynı messor kolonisinden var ve o devam ediyor aynı zamanda bulmuştum.

Ekli dosyalar

• IMG_20250321_191753_867.jpg
    IMG_20250321_191753_867.jpg
    81.5 KB · Görüntüleme: 62
  • IMG_20250321_191746_979.jpg
    IMG_20250321_191746_979.jpg
    52 KB · Görüntüleme: 62
Moderatör tarafında düzenlendi:

YAKO

Larva
Üye
Geçmiş olsun dostum. Bence hali hazırda devam eden koloniye o 8 yumurtayı ekleyebilirsin.
(Manuel olarak boya fırçasını önerebilirim taşımada kolaylık sağlar yada kürdanla nazik bir şekilde veya zamanım var diyorsan diğer koloniyle bu tüpü birleştirip kendilerinin almasını sağlayabilirsin)

ayazxxx

Yumurta
Üye
Ölüm sebebi ne acaba?

Moderatör tarafında düzenlendi:

YAKO

Larva
Üye
Ölüm sebebi ne aceba
Bir çok sebebi olabilir. En başta messorlar stresten çok etkileniyor kendi kolonimde de aynı sıkıntıyı yaşıyorum çok şükür kraliçe kaybetmedim ama işçi kayıplarım oldu. Bir diğer sorun hava değişimi olabilir Türkiye genelinde sürekli hava değişimi yaşıyoruz eğer sabit sıcaklıkta bir oda da değilse oda sebebiyet vermiş olabilir. Başka da bir seçenek aklıma gelmiyor.

Omewfaruk55

Majör
Yardımsever
Üye
Tüpün pamuğu kuru gözüküyor belki susuzluktan ölmüş olabilir

cosmos

Pupa
Üye
Bir kraliçe karınca bulmuştum tüpünü hazırladım ve bekledim. Yumurtladı, 8 tane yumurtası vardı. 2 gün sonra bir daha baktım arka 4 bacağı hareket ettiriyor ama ön ve kafa hareket etmiyor bırakınca hareketsiz kalıyor. Aynısını 8-9 ay öncede yaşamıştım ve aynı messor kolonisinden var ve o devam ediyor aynı zamanda bulmuştum.
Kurduğun tüpteki pamuk nemsiz görünüyor pamuğu çok basmamışsın nem ve susuzluktan öldü büyük ihtimal bir dahakine lütfen daha dikkatli ve özenli olalım can bunlar

Omewfaruk55

Majör
Yardımsever
Üye
Kurduğun tüpteki pamuk nemsiz görünüyor pamuğu çok basmamışsın nem ve susuzluktan öldü büyük ihtimal bir dahakine lütfen daha dikkatli ve özenli olalım can bunlar
Evet ilk fotoğrafı gözlemleyince pamuğun yarısının kuru olduğu gözüküyor . Arkadaş galiba pamuğu bastırıp bırakmış , pamuğu bastırdıktan sonra ucu islanana kadar elinde ittirdiği alet ile pamuğa bastırması lazım.

KarıncalarVedoğa

Yumurta
Üye
Malesef ki su pamuğu ıslak değil. Ölüm sebebini buna bağlıyorum, geçmiş olsun.