Benim bi tane messor structor kraliçem var ve yumurtamıştı. Yumurtaların 10 cu günü ve yumurtalar büyümüyodu ama bir az şekerli su ve bir az yumurta verdikten sonra yumurtalar baya büyüdü. Sizce başka kraliçelerdede bunu yapmalımıyım?
Hayır aynı yerdeydi. Bi de bi sorum olcaktı. Şimdi kraliçe karınca çıka bilirmi?Deneyebilirsin ama şekerli suyla fazla alakası olmaz diye bilirim belki daha sıcak bir alana koymuşsun dur ve structor olduğunu nereden biliyorsun
mart gibi çıkar şu an bulmanız zorHayır aynı yerdeydi. Bi de bi sorum olcaktı. Şimdi kraliçe karınca çıka bilirmi?
Hayır, ben Türkiyede yaşamıyorum. Azerbaycanda yaşıyorum. Azerbaycanda bula bileceğim kraliçe türlerine nerden baka bilirim?Sezon başında bulduğunuz messor kraliçeleri çok daha iyi üriyecektir sonbahardakiler 10 yumurta yapıyorsa ilkbaharda bulduğunuz 20 yapacaktır gibi düşünebilirsiniz şuan bursada havalar iyiye gidiyor böyle giderse mart sonu nisan başında uçuş olacaktır diye tahmin ediyorum geçen sene 9 ve 10 nisanda deli gibi uçmuştu messor
Hayır, ben Türkiyede yaşamıyorum. Azerbaycanda yaşıyorum. Azerbaycanda bula bileceğim kraliçe türlerine nerden baka bilirim?
Selam, bende Azerbaycanda yaşıyorum, uzun zamandır bu hobiyle ilgileniyorum. Bu güne kadar türkiyede yaşayan ama Azerbaycanda yaşamayan hiç bir türe raslamadım, yani türkiyede bulunan türlerin hepsi Azerbaycanda var. Hatda Azerbaycan asya kıtasına yakın olduğu için, bazı türkiyede olmayan türlerde burada bulunmakdadır. Eğer Azerbaycanda hangi tür kraliçeyi hangi tarihte bula bilirim diye sorunuz varsa,türkiye ile hemen hemen aynıdır.Benim bi tane messor structor kraliçem var ve yumurtamıştı. Yumurtaların 10 cu günü ve yumurtalar büyümüyodu ama bir az şekerli su ve bir az yumurta verdikten sonra yumurtalar baya büyüdü. Sizce başka kraliçelerdede bunu yapmalımıyım?