Messor yumurta yeme

Enes07

Yumurta
Üye
Arkadaşlar bı messorum var kraliçenin baya yumurtası varken larvaya geçtiğinde baya azaldı ardından tam pupa evresine geçerken bı anda sadece 1 tane yumurta kaldı kraliçe yumurtaları yiyor sadece bir yumurtayı büyütor şimdi o yumurta pupa aşamasında 1 haftaya çıkar ama başka hiç larva yok 6 tane falan yumurta var proteini bitmiştir diye şekerli su verdim sizce neden böyle oldu

aatom_karinca

Pupa
Üye
Arkadaşlar bı messorum var kraliçenin baya yumurtası varken larvaya geçtiğinde baya azaldı ardından tam pupa evresine geçerken bı anda sadece 1 tane yumurta kaldı kraliçe yumurtaları yiyor sadece bir yumurtayı büyütor şimdi o yumurta pupa aşamasında 1 haftaya çıkar ama başka hiç larva yok 6 tane falan yumurta var proteini bitmiştir diye şekerli su verdim sizce neden böyle oldu
dostum sürekli açıp bakarsan strese girer ve yer muhtemelen şekerli su verdiğin için daha çok strese girip kalan yumurtayıda yiyecektir sık sık açma hatta 1 ay boyunca hiç açma

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Proteini bitmiştir diye şekerli su verdim? Waow. Strese sokmuşsun hayvanı demek ki. Boş yere niye yumurtalarını yesin. 2 hafta varlığını hatırlama yeterdir. Hiç kontrol etme

Enes07

Yumurta
Üye
dostum sürekli açıp bakarsan strese girer ve yer muhtemelen şekerli su verdiğin için daha çok strese girip kalan yumurtayıda yiyecektir sık sık açma hatta 1 ay boyunca hiç açma
Proteini bitmiştir diye şekerli su verdim? Waow. Strese sokmuşsun hayvanı demek ki. Boş yere niye yumurtalarını yesin. 2 hafta varlığını hatırlama yeterdir. Hiç kontrol etme
Aslında haftada 1 maks 2 kontrol ediyorum diğer gelişimleri kırmızı pcvr kağıttan takip ediyorum aynı şekilde baktığım Öbür messor kralicemin 4 5 pupasi bolca larvası var neyse karanlık bı çekmeceye kaldırır beklerim bu arada hazır konu açılmışken majör ne zaman çıkar

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Majör strese bağlı durumlarda ortaya çıkar. Kolonilerde buna göre majör işçi çıkartırlar. Yani ilk işçilerin çıktıktan sonra koloniyi biraz strese koyman lazım ki öyle majör çıksın.