Messor ve tetramorium

EminBS

Pupa
Üye
İkisinin arasındaki farklar nedir ve nasıl anlaşılır? Çok benzer geliyorlar.

Moderatör tarafında düzenlendi:

exxper

Pupa
Üye
images (2).jpegabdomeni renk bakımından farklı üsteki tetramorium en kolay böyle anlaşılır images (1).jpeg

Claw

Majör
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Messor ve Tetramorium arasında gözle görülür bir boyut farkı var. Bu geçen bulduğum Messor sp. Yandaki ise en küçük Tetramorium kolonim.IMG_20240331_220915_559.jpg

Son düzenleme:

BeyDiesT

Nanitik
Üye
Hocam bakım olarak farkiliklari neler hangisini beslerken daha çok zevk alıyorsun?
benim gözlemlerime göre gözle görülür biçimde tetramorium daha hızlı büyüyor. Hareketli bir tür olduğu için izlemeside keyifli. Bence tetramorium daha keyifli ama messorunda başka yeri var. Kişiden Kişiye değişir diye düşünüyorum

EminBS

Pupa
Üye
benim gözlemlerime göre gözle görülür biçimde tetramorium daha hızlı büyüyor. Hareketli bir tür olduğu için izlemeside keyifli. Bence tetramorium daha keyifli ama messorunda başka yeri var. Kişiden Kişiye değişir diye düşünüyorum
Teşekkür ederim hocam ben de yeni başladım sayılır öncesinde bir messor kolonim vardı bu yıl yeniden başladım messorla başladım fakat agresif türleri deneyimlemek istiyorum agresif ve iştahlı hayvanları daha çok seviyorum

Claw

Majör
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Hocam bakım olarak farkiliklari neler hangisini beslerken daha çok zevk alıyorsun?
Kesinlikle kişiden kişiye kişiye değişir. Ama bence Messor daha iyi çünkü majör gibi değişik işçi sınıfları mevcut.

Claw

Majör
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Tetramorium tek tip işçilerden oluşuyor. Media ve majör yok.

Barkın

Süper Koloni
Yardımsever
Üye
Boyutlarına ve kafa yapılarına bakarak kolaylıkla ayırabilirsiniz. Renk ile ayrım yapmak çok yanıltıcı olabilir.

F9rkan

Yumurta
Üye
Tetralar herşeyi yer(tohum,fındık,fıstık,tahıl,meyve,salam,kıyma, vb.)ayrıca messora göre çok hızlı büyürler ve daha az streslilerdir delmeyi kazmayı severler

EminBS

Pupa
Üye
Boyutlarına ve kafa yapılarına bakarak kolaylıkla ayırabilirsiniz. Renk ile ayrım yapmak çok yanıltıcı olabilir.
Evet hocam dün bundan kaynaklı kafa karışıklığı yaşadım fakat messor olduklarina eminim boyutlardan dolayı

EminBS

Pupa
Üye
Tetralar herşeyi yer(tohum,fındık,fıstık,tahıl,meyve,salam,kıyma, vb.)ayrıca messora göre çok hızlı büyürler ve daha az streslilerdir delmeyi kazmayı severler
Güzel tür bir bu seneyi messorlarla geçirmeyi seneye de onları deneyimlemeyi istiyorum