Kral naptın ya bende bugün buldum türkiye geneli bi uçuş başlamış messoru kaptım bi an tetra sandımİkisinin arasındaki farklar nedir ve nasıl anlaşılır? Çok benzer geliyorlar.
Daha uçuşlarına var sanırım bende bulamadım dahaKral naptın ya bende bugün buldum türkiye geneli bi uçuş başlamış messoru kaptım bi an tetra sandım
Tetra hiç bulamadım geçen senede bulamadım çok istediğim bir türDaha uçuşlarına var sanırım bende bulamadım daha
Hangi ildesin geçen sene bulmuştum yine bulursa sözüm olsunTetra hiç bulamadım geçen senede bulamadım çok istediğim bir tür
Hocam biz kayserideyiz arkadaşla inşallah bulunur ya bu yıl havalar bı garipHangi ildesin geçen sene bulmuştum yine bulursa sözüm olsun![]()
Hocam bakım olarak farkiliklari neler hangisini beslerken daha çok zevk alıyorsun?Messor ve Tetramorium arasında gözle görülür bir boyut farkı var. Bu geçen bulduğum Messor sp. Yandaki ise en küçük Tetramorium kolonim.Ekli dosyayı görüntüle 34119
benim gözlemlerime göre gözle görülür biçimde tetramorium daha hızlı büyüyor. Hareketli bir tür olduğu için izlemeside keyifli. Bence tetramorium daha keyifli ama messorunda başka yeri var. Kişiden Kişiye değişir diye düşünüyorumHocam bakım olarak farkiliklari neler hangisini beslerken daha çok zevk alıyorsun?
Teşekkür ederim hocam ben de yeni başladım sayılır öncesinde bir messor kolonim vardı bu yıl yeniden başladım messorla başladım fakat agresif türleri deneyimlemek istiyorum agresif ve iştahlı hayvanları daha çok seviyorumbenim gözlemlerime göre gözle görülür biçimde tetramorium daha hızlı büyüyor. Hareketli bir tür olduğu için izlemeside keyifli. Bence tetramorium daha keyifli ama messorunda başka yeri var. Kişiden Kişiye değişir diye düşünüyorum
Hocam bakım olarak farkiliklari neler hangisini beslerken daha çok zevk alıyorsun?
Kesinlikle kişiden kişiye kişiye değişir. Ama bence Messor daha iyi çünkü majör gibi değişik işçi sınıfları mevcut.benim gözlemlerime göre gözle görülür biçimde tetramorium daha hızlı büyüyor. Hareketli bir tür olduğu için izlemeside keyifli. Bence tetramorium daha keyifli ama messorunda başka yeri var. Kişiden Kişiye değişir diye düşünüyorum
Tetralarda sistem nasıl işliyor sadece işçi sınıfı mi var ?Kesinlikle kişiden kişiye kişiye değişir. Ama bence Messor daha iyi çünkü majör gibi değişik işçi sınıfları mevcut.
Anladım hocam teşekkür ederim iyi forumlarTetramorium tek tip işçilerden oluşuyor. Media ve majör yok.
Tetralar herşeyi yer(tohum,fındık,fıstık,tahıl,meyve,salam,kıyma, vb.)ayrıca messora göre çok hızlı büyürler ve daha az streslilerdir delmeyi kazmayı severlerHocam bakım olarak farkiliklari neler hangisini beslerken daha çok zevk alıyorsun?
Evet hocam dün bundan kaynaklı kafa karışıklığı yaşadım fakat messor olduklarina eminim boyutlardan dolayıBoyutlarına ve kafa yapılarına bakarak kolaylıkla ayırabilirsiniz. Renk ile ayrım yapmak çok yanıltıcı olabilir.
Güzel tür bir bu seneyi messorlarla geçirmeyi seneye de onları deneyimlemeyi istiyorumTetralar herşeyi yer(tohum,fındık,fıstık,tahıl,meyve,salam,kıyma, vb.)ayrıca messora göre çok hızlı büyürler ve daha az streslilerdir delmeyi kazmayı severler
Hepsni aynı anda niye denehimlemiyosun?Güzel tür bir bu seneyi messorlarla geçirmeyi seneye de onları deneyimlemeyi istiyorum