Messor ve Camponotus kolonisi

MustafaRhaedrix

Yumurta
Üye
Merhabalar bu hobıde deneyımım cok az sadece forumdan gordugum ve yaptıgım arastırmalar kadarnını bılıyorum ayrıca gecen sene Camponotus santcus kolonım olmustu 20 ıscıden sonra bakamayacagımı dusunup evimin yanındakı parka uygun bır sekılde koymustum lakın cocuklar alıp sılkelemıs. Busene bu hobıye tekrar basladım elımde 1 yumurtlamıs cinsi Messsor ve daha bulalı bırkac gun olmus bır Camponotusum var.Messor kralıcemın fotografını yukleyemedım yenı bır fotografta cekmek ıstemedım rahatsız olmaması için ayrıca bır sıcaklık promblemım var kaloriferleri kapattık. Biz rahat etsekte kralıceler ıcın tam olarak uygun bır sıcaklık olmuyor evın içi 19 ila 23 derece arası bu nedenle gelısım cok yavas sızden bır onerı beklıyorum.Şimdiden teşşekürler

IMG_20260416_165031.jpg

ants123

Minör
Üye
Bunun için ısıtıcı pedler kullanılıyor genelde. Ben kullanmadığım eski bir modemi bir kutu içerisine koyup ilkel bir ısıtıcı yapmıştım kendimce. Hayal gücünüze kalıyor biraz. Ama hazır havalar ısınmaya başlamışken bu işi sonraki bahara erteleyebilirsiniz. Zaten kışın 3 ayı da diapozda kalacak kraliçe.