Messor türü nedir?

Maviatak

Yumurta
Üye
Messor barbarus olduğunu düşünüyorum.

Ekli dosyalar

• IMG_20250416_154358.jpg
    IMG_20250416_154358.jpg
    28.9 KB · Görüntüleme: 54
  • IMG_20250416_154405.jpg
    IMG_20250416_154405.jpg
    25.5 KB · Görüntüleme: 55
  • IMG_20250416_154417.jpg
    IMG_20250416_154417.jpg
    39 KB · Görüntüleme: 54
Çözüm
Messor barbarus Türkiye'de kayıtlı bir tür değil ve ayrıca kırmızılığa sahip tek tür de barbarus değil. Semirifus , sultanus gibi türler de var o yüzden bu fotoğraftan sadece cinsi için yorum yapılabileceğini düşünüyorum.

Cinsi de sizin bildiğiniz üzere Messor ama ikinci nesil işçilerin mikroskobik fotoğraflarından @Enesersoy45 tür ayrimi yapabileceğini söylüyordu belki o yardımcı olur.

Omewfaruk55

Nanitik
Üye
Messor barbarus Türkiye'de kayıtlı bir tür değil ve ayrıca kırmızılığa sahip tek tür de barbarus değil. Semirifus , sultanus gibi türler de var o yüzden bu fotoğraftan sadece cinsi için yorum yapılabileceğini düşünüyorum.

Cinsi de sizin bildiğiniz üzere Messor ama ikinci nesil işçilerin mikroskobik fotoğraflarından @Enesersoy45 tür ayrimi yapabileceğini söylüyordu belki o yardımcı olur.

Çözüm

slmgoko

Larva
Üye

Barbarus kayıtlı olmasa bile çok muallakta olan bir tür ya, net şekilde var da denmiyor yok da denmiyor forumda bununla alakalı makale paylaşılmıştı çok hoş yazıydı. İthal getirsek ne güzel olur :D

Omewfaruk55

Nanitik
Üye
Barbarus kayıtlı olmasa bile çok muallakta olan bir tür ya, net şekilde var da denmiyor yok da denmiyor forumda bununla alakalı makale paylaşılmıştı çok hoş yazıydı. İthal getirsek ne güzel olur :D
Hmm eğer yazıyı iletirseniz sevirim. Barbarus antwiki'de zaten Türkiye'de olması şüpheli diye geçiyor. Yani yüksek ihtimalle var çünkü Avrupa'da yaygın bir tür Türkiye'de olmaması düşük bir ihtimal ama kayıtlı değil.

Maviatak

Yumurta
Üye

Yanında büyük bir koloni vardı muhtemel oradan uçmuştu onların fotoğrafını almadım ama majorleri çok iriydi koyu kurmızı kafalı hepsi. 4 adet buldum. Teşekkür ederim.

İşçileri çıkarsa fotoğraflarım ama 15mm üstü kreliçeler direk gözüne çarpıyor gezerken

Omewfaruk55

Nanitik
Üye
Yanında büyük bir koloni vardı muhtemel oradan uçmuştu onların fotoğrafını almadım ama majorleri çok iriydi koyu kurmızı kafalı hepsi. 4 adet buldum. Teşekkür ederim.

İşçileri çıkarsa fotoğraflarım ama 15mm üstü kreliçeler direk gözüne çarpıyor gezerken
Rica ederim , önemli değil. Messor Oertzeni hakkında çok bir bilgim yok ama eğer boyutları o kadar büyükse bu ihtimal de değerlendirilebilir.

slmgoko

Larva
Üye
Hmm eğer yazıyı iletirseniz sevirim. Barbarus antwiki'de zaten Türkiye'de olması şüpheli diye geçiyor. Yani yüksek ihtimalle var çünkü Avrupa'da yaygın bir tür Türkiye'de olmaması düşük bir ihtimal ama kayıtlı değil.

Konu bu hocam, çok uzun değil ama çok net şekilde bilgilendirici. Ya elbet vardır bende aynı düşüncedeyim de nadirdir. Kaç kişi de zaten bunu bilip, denk gelip kaydettirmek için uğraşacak ki zaten.

Enesersoy45

Majör
Yardımsever
Tespit Uzmanı
Üye
Messor oertzeni amasiensis kraliçesi olduğunu düşünüyorum, @PRS.macro alt türün kraliçesini -yanılmıyorsam- gözle görmüş birisi olarak yorum yaparsa memnun olurum.

PRS.macro

Süper Koloni
Moderatör
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Vücudu kıllı görünüyor, boyu nedir? Messor oertzeni olabilir ama net bir şey diyemem bu fotoğraflardan.