Barbarus kayıtlı olmasa bile çok muallakta olan bir tür ya, net şekilde var da denmiyor yok da denmiyor forumda bununla alakalı makale paylaşılmıştı çok hoş yazıydı. İthal getirsek ne güzel olurMessor barbarus Türkiye'de kayıtlı bir tür değil ve ayrıca kırmızılığa sahip tek tür de barbarus değil. Semirifus , sultanus gibi türler de var o yüzden bu fotoğraftan sadece cinsi için yorum yapılabileceğini düşünüyorum.
Cinsi de sizin bildiğiniz üzere Messor ama ikinci nesil işçilerin mikroskobik fotoğraflarından @Enesersoy45 tür ayrimi yapabileceğini söylüyordu belki o yardımcı olur.
Hmm eğer yazıyı iletirseniz sevirim. Barbarus antwiki'de zaten Türkiye'de olması şüpheli diye geçiyor. Yani yüksek ihtimalle var çünkü Avrupa'da yaygın bir tür Türkiye'de olmaması düşük bir ihtimal ama kayıtlı değil.Barbarus kayıtlı olmasa bile çok muallakta olan bir tür ya, net şekilde var da denmiyor yok da denmiyor forumda bununla alakalı makale paylaşılmıştı çok hoş yazıydı. İthal getirsek ne güzel olur![]()
Yanında büyük bir koloni vardı muhtemel oradan uçmuştu onların fotoğrafını almadım ama majorleri çok iriydi koyu kurmızı kafalı hepsi. 4 adet buldum. Teşekkür ederim.Messor barbarus Türkiye'de kayıtlı bir tür değil ve ayrıca kırmızılığa sahip tek tür de barbarus değil. Semirifus , sultanus gibi türler de var o yüzden bu fotoğraftan sadece cinsi için yorum yapılabileceğini düşünüyorum.
Cinsi de sizin bildiğiniz üzere Messor ama ikinci nesil işçilerin mikroskobik fotoğraflarından @Enesersoy45 tür ayrimi yapabileceğini söylüyordu belki o yardımcı olur.
Rica ederim , önemli değil. Messor Oertzeni hakkında çok bir bilgim yok ama eğer boyutları o kadar büyükse bu ihtimal de değerlendirilebilir.Yanında büyük bir koloni vardı muhtemel oradan uçmuştu onların fotoğrafını almadım ama majorleri çok iriydi koyu kurmızı kafalı hepsi. 4 adet buldum. Teşekkür ederim.
İşçileri çıkarsa fotoğraflarım ama 15mm üstü kreliçeler direk gözüne çarpıyor gezerken
Hmm eğer yazıyı iletirseniz sevirim. Barbarus antwiki'de zaten Türkiye'de olması şüpheli diye geçiyor. Yani yüksek ihtimalle var çünkü Avrupa'da yaygın bir tür Türkiye'de olmaması düşük bir ihtimal ama kayıtlı değil.
Koloninin yerini biliyorum işçiler majör fotoğraflarımRica ederim , önemli değil. Messor Oertzeni hakkında çok bir bilgim yok ama eğer boyutları o kadar büyükse bu ihtimal de değerlendirilebilir.
Sitrese giriyor haraletli çok biraz düzenleme yaptım bu kadarVücudu kıllı görünüyor, boyu nedir? Messor oertzeni olabilir ama net bir şey diyemem bu fotoğraflardan.