Messor transfer sorunu

ugurvenom26

Yumurta
Üye
Merhaba arkadaşlar, karınca hobisinde daha yeniyim. Dün öğlen saatlerinde bir Messor satın aldım. Akşam saatlerinde eve varmıştım. Eve vardığımda tüpündeki suyun bittiğini fark ettim, pamuk bile kurumuştu. Hemen yeni tüp ayarladım, geçiş yapsınlar diye aparatla bağladım ve yeni tüp tarafını karanlık bırakarak diğer tarafı aydınlık bıraktım. 2-3 adet tohum, bir de 1 damla şekerli su verdim (dün sadece oda ışığını açık bıraktım). Bugün akşam işten gelince de aynı şekilde durduklarını gördüm. Ben de saat 21:00 civarlarında telefonun flaşını açarak yakınlarına koydum ve 1 damla daha şekerli su verdim. Hâlâ bir geçiş yapmamışlar. Kraliçenin yanında bir de küçük 2 işçisi var. 3. de hafif hafif hareketler yapıyor gibi. Birkaç yumurta ve larva şeklinde de olanlar var. Yaptığım doğru mu ya da neden geçmediler diğer tarafa hâlâ anlamadım. O yüzden bir bilgi almak için sizlere başvurdum.

5e5d990f-e719-41fe-a13d-516e53b29cf3.jpg
9f518715-8e10-404c-8ac6-86ca7c9f15fc.jpg
2163f86b-f48f-4c7d-8641-1cc6f5f4904b.jpg

özcan

Media
Üye
Hocam, o verdiklerinizi temizleyin. Bir gün daha ışıkta ve titreşim olan yerde bırakın, geçecekleri tarafı karanlık yapın. Titreşim uygulamasını telefonunuza yükleyebilirsiniz. Eğer öyle de geçmezlerse, manuel transfer yaparsınız.

raxys

Larva
Üye
hocam bendede bu sorun vardı ışığa alışmış benimkiler bende manuel transfer yaptım

ugurvenom26

Yumurta
Üye
Hocam, o verdiklerinizi temizleyin. Bir gün daha ışıkta ve titreşim olan yerde bırakın, geçecekleri tarafı karanlık yapın. Titreşim uygulamasını telefonunuza yükleyebilirsiniz. Eğer öyle de geçmezlerse, manuel transfer yaparsınız.
içindeki tohumlari alip şekerli suyu da temizliyim mi ben işci var diye vermiştim onlari enerji olsun yiyecek olsun diye, manuel de yeni tüpe doğru dikey pozisyona alip hahifce vurup yapiliyordu sanirsim

hocam bendede bu sorun vardı ışığa alışmış benimkiler bende manuel transfer yaptım
onu da biraz araştirdim ama işte yumurta işci vs zarar görebiliyormuş sanirim o işlemlerde o yüzden son çare olarak düşünüyorum

raxys

Larva
Üye
içindeki tohumlari alip şekerli suyu da temizliyim mi ben işci var diye vermiştim onlari enerji olsun yiyecek olsun diye, manuel de yeni tüpe doğru dikey pozisyona alip hahifce vurup yapiliyordu sanirsim

onu da biraz araştirdim ama işte yumurta işci vs zarar görebiliyormuş sanirim o işlemlerde o yüzden son çare olarak düşünüyorum
hocam ilk yaptığımda birkaç yumurta patlatdım sadece, ilkin stresinden sonra kolay oluyor ama işçili kolonilerde yapmayınız

özcan

Media
Üye

Yok hocam transfer olduktan sonra verebilirsiniz transferde zorluk çıkarır diye dedim.

ugurvenom26

Yumurta
Üye
hocam ilk yaptığımda birkaç yumurta patlatdım sadece, ilkin stresinden sonra kolay oluyor ama işçili kolonilerde yapmay

hocam ilk yaptığımda birkaç yumurta patlatdım sadece, ilkin stresinden sonra kolay oluyor ama işçili kolonilerde yapmayınız
Sabah baktığımda aynı şekilde duruyorlardı gecmemislerdi akşam işten dönünce eğer geçmemiş olurlarsa manuel olarak yapicam zaten

Yok hocam transfer olduktan sonra verebilirsiniz transferde zorluk çıkarır diye dedim.
Anladım teşekkürlerler temizledim zaten sadece 1 tane tohumu alamadım onu da baya arkaya götürmüşler