Messor stuctor işçi çıkarma süresi.

Ozixsi1987

Yumurta
Üye
Bugün bulduğum kraliçeler ortalama ne kadar sürede ilk işçisini çıkarır? Çıkardıktan sonra ne kadar süre ara ile diğer işçilerini çıkarır? Bilen birisi varsa yardımcı olabilir mi?

Aymet

Larva
Üye
Bugün bulduğum kraliçeler ortalama ne kadar sürede ilk işçisini çıkarır? Çıkardıktan sonra ne kadar süre ara ile diğer işçilerini çıkarır? Bilen birisi varsa yardımcı olabilir mi?
Yumurtladiktan yaklaşık 6-8 hafta sonra ilk işçiyi alırsınız.

Ozixsi1987

Yumurta
Üye
Yumurtladiktan yaklaşık 6-8 hafta sonra ilk işçiyi alırsınız.
Bişey sorucam çoğu karınca türünde mi böyle. Çünkü benim componotus Lateralis kolonim var 10 işçili bu türünde çıkarma süresi iki ay bende sırf bu kadar beklememek için bu kraliçeleri bi nevi aldım ama bunlarında mı süresi iki ay yoksa ilk işçisi iki ay diğerleri 1 ay tarzı sürede mi çıkıyor?

Aymet

Larva
Üye
Bişey sorucam çoğu karınca türünde mi böyle. Çünkü benim componotus Lateralis kolonim var 10 işçili bu türünde çıkarma süresi iki ay bende sırf bu kadar beklememek için bu kraliçeleri bi nevi aldım ama bunlarında mı süresi iki ay yoksa ilk işçisi iki ay diğerleri 1 ay tarzı sürede mi çıkıyor?
Hocam bu tamamen tahmini bir sayı çünkü ortamın nemi sıcaklığı gibi etkenler bu durumu etkiliyor. Bu yüzden genelde olan süre budur. Fakat bazı türler bazı koşullarda daha hızlı sürede yumurtadan çıkabilir. Mesela crematogaster lortetiler bazılarında 25 30 günde ilk işçiyi verirken bazılarında 40 güne kadar çıkabilir internette gördüğüm bazı yerlerde 25 günde çıkarttı diyorlar fakat benim hala yumurtadan çıkan işçi yok. Yani genel olarak bu sürelerde çıkıyor.