Tohum verebilirsin fakat canlı yem temin edip karma besleme yapman en sağlıklısı olur.Messor structor türü kolonim var fakat canlı yemim yok arada sırada yumurta beyazı veriyorum bunun harici ne verebilirim?
anladım teşekkürler.Tohum verebilirsin fakat canlı yem temin edip karma besleme yapman en sağlıklısı olur.
Yağsız tuzsuz çiğ kıyma gibi besinlerle takviyede bulunun yakın zamanda canlı yem edinmeniz en iyisi olur. Messor structor olduğunu nereden öğrendiniz acaba?Messor structor türü kolonim var fakat canlı yemim yok arada sırada yumurta beyazı veriyorum bunun harici ne verebilirim?
Türünü araştırarak öğrendimYağsız tuzsuz çiğ kıyma gibi besinlerle takviyede bulunun yakın zamanda canlı yem edinmeniz en iyisi olur. Messor structor olduğunu nereden öğrendiniz acaba?
Anladım teşekkürlerTek bu koloniniz varsa illa canlı yeme gerek yok, sürekli tohum bulunsun. Haşlanmış yumurta beyazı, sucuk, kıyma vs ile arada bi takviye yaparsınız çok sık olmasına gerek yok haftada 1-2 olabilir.
Tür tespitini “araştırarak” yapamazsın, doğru değil. Bu hobide çok deneyimli kişilerin bile özellikle Messor cinsinin tür tespitini yapması mümkün değildir, ancak tahmin yapılabilir.Türünü araştırarak öğrendim
Anladım teşekkürler
Messorlar hakkında genel bir araştırma yaptım ve türünün structor olarak TAHMİN ettim, bu hobi ile ilgilenen bir arkadaşıma sorduğumda da benle hem fikir olduğunu söyledi.Tür tespitini “araştırarak” yapamazsın, doğru değil. Bu hobide çok deneyimli kişilerin bile özellikle Messor cinsinin tür tespitini yapması mümkün değildir, ancak tahmin yapılabilir.
Messor cinsinde çıplak gözle tür ayrımı imkansızdır. Forumda yeni olan çoğu kişinin böyle paylaşım yaptığını görüyorum. Lütfen bilimsel dayanakları olan şeyler hakkında konuşalım.Messorlar hakkında genel bir araştırma yaptım ve türünün structor olarak TAHMİN ettim, bu hobi ile ilgilenen bir arkadaşıma sorduğumda da benle hem fikir olduğunu söyledi.
İmkansız değildir orada bir düzeltme yapayım. Ama çoğu türün makro fotoğraf olmadan kraliçesinin türü tespit edilemez, kimi türün internette referans alınacak makro görüntüsü de olmadığından imkansıza kaçar kraliçeden tür tespiti.Messor cinsinde çıplak gözle tür ayrımı imkansızdır. Forumda yeni olan çoğu kişinin böyle paylaşım yaptığını görüyorum. Lütfen bilimsel dayanakları olan şeyler hakkında konuşalım.