Messor structor kolonim var

LoyunX

Yumurta
Üye
Yaklaşık 120 kişilik bir kolonim var
Koloniyi kuş yemiyle besliyorum düzenli olarakta atıkları temizliyorum. Başlangıçta şekerli su takviyesi yapıyordum ama daha sonrasında koloni şekerli suyu reddetti o yüzden yaklaşık 8 aydır şekerli su vermiyorum.
16cm test tüpü dış ortam olarak 17×6cm bir saklama kabı kullanıyorum. Bu kısım ön bilgilendirmeydi asıl sorum genel temizliği yaparken kraliçe çok stresleniyor test tüpünden dışarı çıkıyor larvaları dışarı taşıyorlar. Bunun önüne nasıl gecebilirim.
Teşekkürler

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Koloniyi kuş yemiyle besliyorum düzenli olarakta atıkları temizliyorum. Başlangıçta şekerli su takviyesi yapıyordum ama daha sonrasında koloni şekerli suyu reddetti o yüzden yaklaşık 8 aydır şekerli su vermiyorum.
16cm test tüpü dış ortam olarak 17×6cm bir saklama kabı kullanıyorum. Bu kısım ön bilgilendirmeydi asıl sorum genel temizliği yaparken kraliçe çok stresleniyor test tüpünden dışarı çıkıyor larvaları dışarı taşıyorlar. Bunun önüne nasıl gecebilirim.
Teşekkürler
Forumda soğukların gelmesiyle kış uykusuna girmiş yanıt veren olmamış 😅
İlk öncelikle şekerli suyu reddetme gibi bir şey pek olağan bir şey değil. Bunların enerjiyi bir yerden alması gerekiyor yine de yani ayda 1 kere de olsa veriniz.

Temizliği yapmadan önce tüp ağzına pamuk tıklayabilirsiniz. Stres durumunda yumurta taşımalarına kraliçenin yer değişimine zaten başka türlü engel olmanız pek mümkün değil.

darkness

Minör
Deneyimli Hobici
Üye
Teşekkürler
Sadece kuş yemimi kullanıyorsunuz?
Canlı yeminiz yok mu?