Messor sp. multiquenn

this_one

Larva
Üye
Elimde fazlaca Messor kraliçem var ve multi denemek istiyorum. Tecrübeli arkadaşlar bilgi verebilir mi?

Hasancık

Replete
Üye
Elimde fazlaca Messor kraliçem var ve multi denemek istiyorum. Tecrübeli arkadaşlar bilgi verebilir mi?
Merhabalar, ilk aşamada kraliçeleriniz anlaşacaktır; fakat işçiler çıktıktan sonra işçiler, en verimli kraliçeyi koruyup besleyecek ve kalan kraliçeleri öldürecektir. Bu, doğada da aynı şekilde oluyor. Ben şahsen bunu yapmanızda bir sakınca görmüyorum ve üstüne mantıklı olduğunu düşünüyorum. Koloninizin başarı şansını artırmış oluyorsunuz

chapa

Nanitik
Üye
Test tüpüne koymadan önce bir kaba alın . Müdahale etmeniz gerekebilir o yüzden gözlemleyin. Birbiriyle anlaşanları aynı tüpe koyarsınız. Ben de 12 tane falan bulmuştum sadece 2 tanesi anlaştı. 2 tane de kayıp verdim. Anlayacağınız düşük bir olasılık.

Anlaşmayanları bir ihtimal anlaşır diye düşünüp aynı tüpe koymayın denendi ve olumsuz sonuç alındı 😅.

this_one

Larva
Üye
Test tüpüne koymadan önce bir kaba alın . Müdahale etmeniz gerekebilir o yüzden gözlemleyin. Birbiriyle anlaşanları aynı tüpe koyarsınız. Ben de 12 tane falan bulmuştum sadece 2 tanesi anlaştı. 2 tane de kayıp verdim. Anlayacağınız düşük bir olasılık.

Anlaşmayanları bir ihtimal anlaşır diye düşünüp aynı tüpe koymayın denendi ve olumsuz sonuç alındı 😅.
Bende dediğiniz gibi yaptım sadece 2 si anlaştı 🤣🤣

Çok şükür diğerlerini zararsız ayırıp farklı tüplere koydum

Bide bu sene messorlar büyük sanki bilmiyorum banada öyle gelmiş olabilir. Geçen sene bulduğum koloni haline gelen messor kraliçem şuankilerin yanında işçi gibi geliyor gözüme

chapa

Nanitik
Üye
Kraliçelerin türü farklıdır. Beslendiğinde ve yumurta üretmeye başladığında boyutu az da olsa büyüyor. Benim de yeni bulduklarımın 2 tanesi daha uzun.