Messor sp. Kraliçem yumurtalarına bakmıyor

OkanG

Yumurta
Üye
Merhabalar mayıs ayında evimin bahçesinde yeni uçuştan inmiş bir kraliçe buldum ve 1 hafta sonra yumurtladı ve yumurtalar 3 ay boyunca aynı boyutta kaldılar (bu 3 ay içinde plastik ve küçük bir tüpteydi nedeninin bu olduğunu düşünüyorum.). 3 ayın sonunda plastik tüpteki kraliçemi daha büyük ve cam bir tüpe koydum 1 aydır cam tüpte yumurtalar larva boyutuna geldi tahmini ne zaman ilk işçi çıkar?

Ünal

Pupa
Üye
Belli olmaz kraliçeye bağlı bı durum bişey söylemek doru olamz

Topirak

Media
İlklerden
Forum Delisi
Üye
Prens yumurtlamış olan döllenmemiş bir kraliçe olduğunu düşünüyorum öbür türlü 4-5 ayda 2. Nesil bile çıkar fotoğraflar atınız

OkanG

Yumurta
Üye
Prens yumurtlamış olan döllenmemiş bir kraliçe olduğunu düşünüyorum öbür türlü 4-5 ayda 2. Nesil bile çıkar fotoğraflar atınız
Kraliçe uçuştan yeni çıkmış bir kraliçrydi kendisini çiftleşirken gördüm ve yuva kazmaya çalışırken kanatlı bir şekilde buldum yani döllenmiş olduğundan eminim

OkanG

Yumurta
Üye
Stres ola bilir bı çok neden etken var ama akla ilk gelen stres
Strese sokacak bir şey yapmadım ilk bulduğum zaman 3 hafta boyunca hiç bakmadım onun dışında maksimum 6 gün aralıkla baktım yani strese sokacak bi şey yok sesten rahatsız oldu desem gayet sessiz bir yerde, sıcaklık gayet iyi yani strese girebileceği bir durum yok.

KAANDBK01

Larva
Üye
Strese sokacak bir şey yapmadım ilk bulduğum zaman 3 hafta boyunca hiç bakmadım onun dışında maksimum 6 gün aralıkla baktım yani strese sokacak bi şey yok sesten rahatsız oldu desem gayet sessiz bir yerde, sıcaklık gayet iyi yani strese girebileceği bir durum yok.
Yüksek ihtimalle plastik ve küçük bir tüpte olduğu içindir. Ben Nisan ayının başlarında bulduğum kraliçelere bı deney uyguladım. Hepsini test tüpüne aldım sadece 2 tanesini şırıngaya aldım. Şuanda test tüpünde olanların hepsi en az 50 işçi ama şırıngadakinin hala yumurtaları çıkmadı onlarında bugün test tüpüne aktardım

Ünal

Pupa
Üye
Valla bilmiyorum bilmediğim bir sürü sebep var