Messor sadece tohumla beslenebilir mi, un kurdu dışında protein alternatifi nedir?

hmzcfgg

Yumurta
Üye
Messor karınca kolonisi kurmayı planlıyorum. Ben koloniye hiç canlı protein veya un kurdu veremeyeceğim, sadece tohum ile besleyeceğim.
Koloni sadece tohum ile sağlıklı bir şekilde büyüyebilir mi?
Eğer mümkün değilse, tohum dışında verilebilecek güvenli ve canlı olmayan protein alternatifleri nelerdir? Teşekkürler.

mami_5461

Yumurta
Üye
bu konuda aşşırı fazla bi bilgim yok ama bildiğim kadarıyla zaten bunlar hasatçı tür olduğu için yaşarlar ama koloni gelişim hızı çok daha yavaş olur çünkü bunlar işçiler ilk çıkağında koyduğun un kurdunu alıp lavraları canl besliyolar ama dediğim gibi bildiğim kadarıyla sadece yavaşlar gelişmesi benim önerim arada bi nadirende olsa canlı yem ver

armagankaya

Media
Üye
Messor karınca kolonisi kurmayı planlıyorum. Ben koloniye hiç canlı protein veya un kurdu veremeyeceğim, sadece tohum ile besleyeceğim.
Eğer mümkün değilse, tohum dışında verilebilecek güvenli ve canlı olmayan protein alternatifleri nelerdir? Teşekkürler.
Hocam, büyürler ama gelişimleri çok yavaşlar. Nasıl sizin protein ihtiyacınız varsa onların da var. Siz protein ihtiyacınızı karşılamadığınızda yorgun oluyorsunuz, onlarda da aynı şekilde olur. Yumurta sayısında ve gelişim hızında belirgin bir yavaşlama görürsünüz.

poyrasalos

Nanitik
Üye
Arkadaşlarım zaten denecekleri demişler. Ama bir zamanlar bende messora sadece tohum verdim gözle görülecek kadar gelişim farkı var. Elinizden geliyolarsa canlı yem edinmeye çalışın.

General_Elyq

Pupa
Üye
Öncelikle merhaba. Messorlar zaten çoğunlukla tohum yerler fakat arada un kurdu vermek iyidir. Tabi bu herhangi bir protein olabilir. Örnek olarak; tartara, mario kurdu vb. Fakat eğer imkanın yoksa onlara tohum ve şekerli su vermem gayet yeterli. Sadece canlı yem onlar için daha fazla protein demektir yani daha hızlı büyümeleri için kullanılır. Ekstra olarak onlara arada sırada tohum harici şeylerde vermeni tavsiye ederim; ekmek kırıntısı gibi şeyler yani dışarıda buldukları çünkü alışmaları iyi olur bazen yem olmazsa onlarla da beslenebilir (benim kararım) iyi hobiler.