Messor nemsiz yaşayabilir mi?

yasarm1

Larva
Üye
Messor kraliçem var. 1 aydır elimde ama yumurtalarında hâlâ bir gelişme göremedim. Ayrıca küçük bir yerde bulunduğu için su sürekli bitiyor ve bu yüzden sık sık transfer etmem gerekiyor. Neredeyse her hafta transfer yapıyorum bu durum hem kraliçeyi çok strese sokuyor hem de ben sıkıldım artık transfer etmekten. Susuz yaşayabilir mi?

LuciFeci

Minör
Üye
Messor kraliçem var. 1 aydır elimde ama yumurtalarında hâlâ bir gelişme göremedim. Ayrıca küçük bir yerde bulunduğu için su sürekli bitiyor ve bu yüzden sık sık transfer etmem gerekiyor. Neredeyse her hafta transfer yapıyorum bu durum hem kraliçeyi çok strese sokuyor hem de ben sıkıldım artık transfer etmekten. Susuz yaşayabilir mi?
Şöyle bir tavsiye verebilirim, maddi durumun varsa (130tl falan) 10lu test tüpü alıp oraya aktarabilirsin. Alacağın test tüpü kraliçen daha iyi olacaktır. Nemsiz kalması iyi değil

Mahir-K

Pupa
Üye
160x16 mm lik tüpün yaklaşık yarısına kadar su doldurursan 1 yıl falan gider, transfer gerekmez, stres te olmaz… ama messorlar çok olmasa bile ortalama bir nem ihtiyacı vardır

Fairtale

Nanitik
Üye
aynı şekilde eczaneden şırınga alıp aynı yöntemi yapabilirsin ama ömrü daha kısa olur en mantıklı seçenek test tüpü olcaktır