Messor Multi

Benkimim

Pupa
Üye
Arkadaşlar messor bolluguna düştüm bunlar Multi oluyormu 3 gün idare ederim olmuyorsa

Ekli dosyalar

• IMG_20220416_175243.jpg
    IMG_20220416_175243.jpg
    36 KB · Görüntüleme: 28

Argentavis

Kraliçe
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Beraber yuva kazarken bulduysanız multi olabilirler. Diğer türlü düşük bir ihtimal. Aynı cinsten fazlaca almışsınız bence. Birkaç tanesini geri bırakıp farklı cinsler aramanızı öneririm. Eğer çevrede daha da fazla varsa belki sahiplendirmeyi de düşünebilirsiniz (daha fazla toplamamak şartıyla tabi).

kylorenn2891

Yumurta
Üye
Aynı tüpe toplarken bile birden fazla koymak zorunda kaldığımda birbirlerine saldırmışlardı. Ayrıca o kadar çok kraliçeyi eğer kendin için topladıysan bu çok yanlış bir şey. En fazla 3 tane almanı şiddetle öneriyorum. Tabi o da eğer sadece 3 tane messor bakacaksan. Yanına başka tür de bakmayı düşünüyorsan hem 3 den fazla koloninin bakımı ileriki zamanlarda çok zor olacaktır. Daha da önemlisi doğaya vereceğin zarar herkes senin gibi yaparsa çok büyük olacaktır.

Benkimim

Pupa
Üye
Eyvallah Beyler bukadar çok almamı bulamayanlar göndermek için aldım gördüğüm her kraliçeyi almadım 3 gördüğüm 1ini aldım ama çok fazla 😂 sıkıntı olmaz diye de aldım

Argentavis

Kraliçe
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Eyvallah Beyler bukadar çok almamı bulamayanlar göndermek için aldım gördüğüm her kraliçeyi almadım 3 gördüğüm 1ini aldım ama çok fazla 😂 sıkıntı olmaz diye de aldım
Öyleyse kargo ile yollamayı düşünürseniz ben de bir iki tane sahiplenmek isterim açıkçası. Bulunduğum bölgede işçi karıncalar bile yok henüz. 😃

Bu arada geçici olarak aynı tüpte duracak kraliçelerin aralarına da pamuk koyarsanız daha iyi olur. Birbirlerine saldıramazlar.

Son düzenleme:

kylorenn2891

Yumurta
Üye
Anladım amacımız zaten doğanın dengesini bozmadan ve en zevkli şekilde bu hobiyi yapmak. E konu bu olunca biraz tepkili yaklaşılabiliyor. Bulduğunuz bölgede ki hava durumunu ve nem oranını biliyorsanız söylerseniz sevinirim.

Barkın

Süper Koloni
Yardımsever
Üye
Messor orientalis değil ise multi yapmanızı pek önermem geçen kayanın altında yaklaşık 15 kraliçeki messor orientalis kolonisi buldum ağzım açık kaldı

Benkimim

Pupa
Üye
Buyur kardeşim
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Öyleyse kargo ile yollamayı düşünürseniz ben de bir iki tane sahiplenmek isterim açıkçası. Bulunduğum bölgede işçi karıncalar bile yok henüz. 😃

Bu arada geçici olarak aynı tüpte duracak kraliçelerin aralarına da pamuk koyarsanız daha iyi olur. Birbirlerine saldıramazlar.
Neresi hocam yer

Ekli dosyalar

• IMG_20220416_181655.jpg
    IMG_20220416_181655.jpg
    15.2 KB · Görüntüleme: 13
Son düzenleme: