Messor mu Tetramorium mu?

EnesErmet

Yumurta
Üye
arkadaşlar sizce yeni başlayan birisi için messor mu yoksa tetramorium mu daha uygun bir başlangıç tercihi olur ?

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Tetramorium daha kolay ve zevklidir yeni başlayan bir kişi için. Çünkü Messor gibi stres yapmaz ve hızlı büyür.

ToxiTkAn

Minör
Yardımsever
Üye
arkadaşlar sizce yeni başlayan birisi için messor mu yoksa tetramorium mu daha uygun bir başlangıç tercihi olur ?
Benim tavsiyem solenopsis vereceğiniz her şeyi yiyecektir bol bol protein verebilirsiniz çok hızlı gelişiyolar kaçabilecekleri bir delik olmadığı sürece sorun olmaz stressizler ve yakın zamanda uçuşları olucak bol bol bulucaksınız multiqueen yaparsınız 5. Ayın sonunda 1000 işçi bile yapabilirsiniz

CrueLMSA

Yumurta
Üye
Lasius 😂 messorlar çok stres oluyorlar, tetramorium 1 kraliçem var henüz işçisi çıkmadı yorum yapamam ama 5 tane lasius kraliçem var. İkisinin 20 işçisi var diğer 3ü yumurtalı, neredeyse strese hiç girmiyorlar coverı açıp tüpü rahatça kontrol edebiliyorsun yada izleyebiliyorum. İlk işçiler çok küçük çıkıyor tabi ama zamanla seyir zevki yükseltir diye düşünüyorum

Barkın

Süper Koloni
Yardımsever
Üye
Bence kesinlikle messor en azından besleme için pamuğu açtığınızda tetramorium lar gibi dışarıya atlamıyorlar ayrıca başlangıç için küçük tür zorlayıcı olabilir fakat denildiği gibi herşeyi yerler ve hızlı ürerler

Emirkan

Yumurta
Üye
Ben üçüncü bir seçenek ekleyerek Lasius demek istiyorum. Ne stress yapar, ne de beslemesi zor.

Kremants

Yumurta
Üye
Tetramorium larin twk sevmedigim kismi cok kucukler tupe tohum koydugumda veya sekerli su koydugumda eziliyor veya boğuluyorlar kulak çöpü ile koysam bile aynisi oluyor ama zevkli bir turve hizli gelişiyor lar

FurkanYüksel

Larva
Üye
Tetramorium larin twk sevmedigim kismi cok kucukler tupe tohum koydugumda veya sekerli su koydugumda eziliyor veya boğuluyorlar kulak çöpü ile koysam bile aynisi oluyor ama zevkli bir turve hizli gelişiyor lar
Haklısın çok küçükler ama ben ikisinede baktım ve tetramoriumlar daha eğlenceli geliyor

Kremants

Yumurta
Üye
Bence kesinlikle messor en azından besleme için pamuğu açtığınızda tetramorium lar gibi dışarıya atlamıyorlar ayrıca başlangıç için küçük tür zorlayıcı olabilir fakat denildiği gibi herşeyi yerler ve hızlı ürerler
Messorun tek avantajı bence buyuk olmasi tetramorium larinda heresyi yiyor olmasi kedi mamasi bile yiyorlar ve benim tetramorium larim yem vercegjm zaman firlamiyorlqr geri hemen giriyorlar