Messor Larva ve İşçi ekleme

ysa

Media
Üye
6 işçili Messor kolonisinin kraliçesi bir anda öldü. Elimde 15 işçili Messor kolonisi var. Yumurta, Larva ve Pupaları eklesem ne gibi durumlar oluşabilir ?
İşçileri eklesem (ayni tür mü bilmiyorum) ne gubi durumlar oluşabilir veya nasıl eklemeliyim ?

Ardakarl

Pupa
Üye
Türlerini bilmediniz için bunu anlamanın tek yolu denemek. Bence ilk önce yumurtaları ve larvaları 15 işçili olan kolaniye koyun sonrasında da 1 2 tane kraliçesi ölmüş olan işçilerden koyun (besleme alanı varsa oraya koymak daha sağlıklı olacaktır. Test tüpündeyse koloni baya stres olabilirler.) Ya bi süre sonra kabul ederler yada işçiler ölür eğer ki kabul ederlerse kalan işçileride koyun.

Digna34

Larva
Üye
6 işçili Messor kolonisinin kraliçesi bir anda öldü. Elimde 15 işçili Messor kolonisi var. Yumurta, Larva ve Pupaları eklesem ne gibi durumlar oluşabilir ?
İşçileri eklesem (ayni tür mü bilmiyorum) ne gubi durumlar oluşabilir ve
İşçileri eklemenizi önermiyorum. Hem tür farklılığından hem de diğer karıncaların o altı işçiyi istilacı olarak görmesinden dolayı saldırı olacağını düşünüyorum. Yumurta ve larva konusunda ise farklı tür olsa bile bakma ihtimalleri yüksektir. Bunu deneyip görebilirsiniz, pek bir şey kaybetmezsiniz ancak altı işçiyi eklemeyi bence hiç denemeyin bile. Diğer koloniyi böyle bir strese sokmaya gerek yok.