Messor kraliyet başlangıç

Zed

Yumurta
Üye
Merhaba ben mert 5 senedir hobiyle ilgileniyorum uzun bi aradan sonra tekrardan başladım güzel projeler var kafamda güzel bi boostla inş bakalım. burayada hatıra bilgi tecrübe amaçlı paylaşıcam . Şuan 14 işçiler...

1718481955319.jpg

Zed

Yumurta
Üye
Evt 2 gün önce koloniyi şu şekilde boost sürecine aldım aslında küçük bi autworld alıcaktım ama bazı arkadaşlar 60 liralık alicağımız ürüne diğer çer çöplerinide almadan vermedikleri için :) bende bu şekilde geçici bi düzen yaptım düzen koloninin nüfusunu biraz daha hızlı arttırmak için 1 1.5 aylık bı düzen bu zaman zarfında koloniyi en ufak sarsıntıdan bile korumak için autworld u silikonla sabitledim her gün un kurdu lobster tartara morio gibi canlılarla besliyeceğim 2 haftada bir ek olarak kıyma vs de verilicek koloninin nüfusu tüpü doldurmaya yakınken göze hitap eden çok hoş bı formicaryum var kafamda şimdilik bu kadar iyi hobiler herkeze.👍🏻
IMG_20240619_213131.jpg

el4nce

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Çok iyi duruyor, elinize sağlık. Havalandırmayı da ihmal etmeyin :)

Zed

Yumurta
Üye
Evt koloninin başına tağlihsiz bı olay geldi koloniye autworld yapmıştım geçen resmini attığım koloni dışarıya hiç çıkmıyordu bende açtım baktım çok bı gelişme göremedim ve tüpün içine lobsteri kesip attiğım gibi basına toplandılar bunu görünce beslenemediklerini anladım ve autworld ü iptal ettim ve başka nasıl boostlarım diye düşünürken tüpten autworld yapmaya karar verdim tüpe delik mantar dairesi tıkamaya çalışırken tüp bildiğin tuz buz oldu... Malesef başkada yedekte tüp kalmamıştı bende kimsenin pek yapmadığı topraktan formicaryum denedim dikey bi saklama kabının ortasına yanlardan toprağı sıkıştırıcak bi pleksi dikey kap yapıştırdım su kaynağı ve tohum alanını sabitledim ve kalemle hafif toprağı deldim nemlendirdim ve koloniyi içine döktüm 1 gün sonra yuvayı derinleştirip kırmızı alandaki gibi 2 küçük tünel açmışlar yeni işçiler de çıkıyor şuan tek sorun yuvanın içine aldikları tohumların filizlenmesi ve bı takım böcekler kullaniliyo böyle formicaryumlarda onlardan elimde yok bakalım ne olucak ya krallıkları olucak ya mezarları..
IMG_20240626_192951.jpg