Messor kraliçesini tohum ile besleyebilir miyim?

Ozixsi1987

Yumurta
Üye
Messor kraliçemin yumurtası yok ve şuanda ona verebileceğin un kurdu da yok. Alabilecek bütçede yok şuanda. Yumurta beyazı veya tohum versem yer mi? Yoksa illa bir böcek mi vermem gerek.
Aynı şekilde solenopsis kraliçem içinde geçerli yumurta versem yer mi?

Moderatör tarafında düzenlendi:

SaganKam

Yumurta
Üye
İlk işçi çıkana kadar beslemene gerek olmaya bir tür. Şekerli su verebilirsin ama illa protein vereceksen ona bilemiyorum.

Demo

Nanitik
Yardımsever
Üye
Messor kraliçemin yumurtası yok ve şuanda ona verebileceğin un kurdu da yok. Alabilecek bütçede yok şuanda. Yumurta beyazı veya tohum versem yer mi? Yoksa illa bir böcek mi vermem gerek.
Aynı şekilde solenopsis kraliçem içinde geçerli yumurta versem yer mi?
Besleme yapmak yerine kış uykusuna yatırmanı öneririm. Ne kadardır yumurtlamıyorlar?

Ozixsi1987

Yumurta
Üye

Kaaexus

Yumurta
Üye
Tohum genel olarak yeter ama koloninin çok büyümesini ve sağlıklı olmasını istiyorsan un kurdu vb vermen gerekir

Ozixsi1987

Yumurta
Üye
Tohum genel olarak yeter ama koloninin çok büyümesini ve sağlıklı olmasını istiyorsan un kurdu vb vermen gerekir
Zaten ileriki zamanlarda un kurdu alıcam. Hatta bugün bir tane meyve kurdu buldum üç parçaya bölüp üç tane kraliçeye verdim. Bundan üç gün önce şekerli su vermiştim. Yavaş yavaş besliyorum sadece şunu merak ettim tek başına olan bir kraliçe tohumu yiyebilir mi? Versem mi vermesem mi kararsız kaldım. Zaten un kurdu alana kadar yumurta beyazı ve şekerli su ile beslicem arada bir bulursam meyve kurdu veririm.

Kaaexus

Yumurta
Üye
Zaten ileriki zamanlarda un kurdu alıcam. Hatta bugün bir tane meyve kurdu buldum üç parçaya bölüp üç tane kraliçeye verdim. Bundan üç gün önce şekerli su vermiştim. Yavaş yavaş besliyorum sadece şunu merak ettim tek başına olan bir kraliçe tohumu yiyebilir mi? Versem mi vermesem mi kararsız kaldım. Zaten un kurdu alana kadar yumurta beyazı ve şekerli su ile beslicem arada bir bulursam meyve kurdu veririm.
Ben yer diye düşünüyorum ve ufak bir araşırma sonucu Messor Structor türünün haşhaş tohumunu sevdiğini buldum

Ozixsi1987

Yumurta
Üye
Ben yer diye düşünüyorum ve ufak bir araşırma sonucu Messor Structor türünün haşhaş tohumunu sevdiğini buldum
Ben kuş yemi vericem bir tanesine ve gözlemlicem. Zaten 5 tane messor var birini kaybetsemde pek bir sakıncası olmaz. Ama umarım ölmez.

Demo

Nanitik
Yardımsever
Üye
Hocam ben bunları bulduğum zaman Ağustos ayının sonundaydik.

Zaten kış uykusuna yatırmak için besleme yapıcam
Şimdilik 1-2 adet tohum verebilirsin un kurtları gelene kadar. Sonra un kurdu ver, un kurdundaki yağ ve proteini depolaması gerek.

Ozixsi1987

Yumurta
Üye
Şimdilik 1-2 adet tohum verebilirsin un kurtları gelene kadar. Sonra un kurdu ver, un kurdundaki yağ ve proteini depolaması gerek.
Ama işte un kurdunu alıp almicağım belli değil. Bu ayın sonunda belki biriktirdiğim paralar ile alırım.
Alana kadar mecburi farklı besinler ile beslemem lazım. Bide benim kış uykusuna yatırmam için ortalama ne kadar süre bunları beslemem lazım yani ne kadar süre besin depolamaları gerekiyor?