Messor kraliçesi hareketsizleşme

Adam388

Yumurta
Üye
Messor kraliçem hareketsizleşiyor.Şanlıurfada yaşıyorum ve malum cehennem sıcakları başladı. Kraliçeyi gözlemlediğimde kafası eğik poziyonda son bir kaç gündür. Un kurduna dahi tepkisizleşmeye başladı artan sıcaklıklar messor için olumsuz bir durum mu ? Etkilenir mi 90F61F42-8327-48BA-90AC-CF9058718E80.jpeg

el4nce

Süper Koloni
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Benim kraliçem de kafası eğik bir pozisyondaydı. Dürtünce eski haline geliyordu ama kraliçeye 15 dakika sonra baktığım da yine aynı pozisyondaydı. 1 saat sonra kraliçemi ölü buldum. Sebebini de kurduğum düzenin sıcaklık seviyesi olduğunu düşünüyorum.

Adam388

Yumurta
Üye
Malesef benimkide gidici gibi duruyor. Şekerli su takviyesi yaptım bekliyorum

Anizamer

Yumurta
Üye
Bende havalar soğuk seyrettiği için pencere önüne koymuştum test tüpünü eve geldiğimde nem gördüm test tüpünde fakat görmezden geldim 1-2 kaç gün sonra aynı şekilde gördüm ters dönmüştü ve değişşk hareketler yapıyordu biraz dürttüm ve oda içine aldım tekrar ve kendine geldi aşırı sıcaktan ve aşırı neme mağruz bırakma ısısı biraz daha normal biryere koymaya çalış kendine gelme ihtimali var yani
Umarım faydası olur

Adam388

Yumurta
Üye
Aşırı sıcaklar ve evimde yaramaz bir kedi olduğu için tüpü giysi dolabına koydum hem daha serin olur diye . Tüpü delik açtığım bir kutuya koyup kedinin ulaşamayacağı yüksek bir yerlere koymayı düşünüyorum. İşçilerim gayet sağlıklı tohumlarla baya uğraşıyorlar hareketliler kraliçe neden böyle oldu bilmiyorum dediğiniz gibi sıcaklık olabilir