Messor kraliçemin yumurtaları hala çıkmadı

eraybhr

Yumurta
Üye
Merhaba, 2.5 ay önce bulduğum Messor kraliçem 2 ay önce yumurtladı fakat yumurtalar hâlâ çıkmadı. İki sefer yumurtladı ama hâlâ ilk sefer yumurtladıkları bile çıkmadı. 2 ay oldu, sorun nedir?

KingCat

Intercaste
Üye
Merhaba, 2.5 ay önce bulduğum Messor kraliçem 2 ay önce yumurtladı fakat yumurtalar hâlâ çıkmadı. İki sefer yumurtladı ama hâlâ ilk sefer yumurtladıkları bile çıkmadı. 2 ay oldu, sorun nedir?
Fotoğraf atar mısınız?

WradSX

Gamergate
Üye
Döllenmemiştir muhtemelen hocam.

camponotus83

Yumurta
Üye
Kanka bendede öyle bir durum yaşandı kraliçem 3 4 ay boyunca beslesemde yanlız bıraksamda uygun koşulları sağlasamda yumurtalarını geliştirmedi ama sonra bir anda boyutunun artmaya başladığını fark ettim şuan 20 işçisi var sendede öyle bir surum olabilir çünkü yumurtluyordu ama yumurtaları bğyümüyordu

Buğra_UnLucy

Media
Üye
Kanka bendede öyle bir durum yaşandı kraliçem 3 4 ay boyunca beslesemde yanlız bıraksamda uygun koşulları sağlasamda yumurtalarını geliştirmedi ama sonra bir anda boyutunun artmaya başladığını fark ettim şuan 20 işçisi var sendede öyle bir surum olabilir çünkü yumurtluyordu ama yumurtaları bğyümüyordu
Sonbaharda bulduysanız normal denilebilecek bir durum. Kış mevsimini atlatıp öyle yumurtlamak istiyorlar.

Benim ilkbaharda (2) ve sonbaharda (1) bulduğum 3 messor kraliçesi de yumurtlayıp yumurtalarını geliştirmedikten sonra öldü. Messorlarda bu durum sık yaşanabiliyor mu ve bunun asıl sebebi döllenmemiş olmaları mı bilmiyorum. Bilenler açıklayacak veya yorum yapacaktır.