Messor kraliçem

Asafomertr

Larva
Üye
Messor kraliçem yumurtlayalı bugün tam 1 ay 15 gün oldu tahminen 1-1.5 haftaya çıkmasını bekliyorum ancak izlediğim veya doğada gözlemlediğim karıncalar gibi yumurta sürecinde larvadan sonra pupa yada koza gibi bir süreç göremedim sadece bembeyaz ve siyah nokta şeklinde yapışık bacakları olan bir süreçle karşı karşıya geldim bu muhtemelen normal bir süreçtir çünkü içinde en az 9-10 adet bu şekilde karınca var biraz açıklar mısınız messor yumurta sürecini

Barkın

Süper Koloni
Yardımsever
Üye
1 - Myrmicinae : iki segment petiole
Koza örmez
-Messor
-Tetramorium
-Solenopsis
-Pheidole
-Myrmica
-Aphaenogaster
-Crematogaster
-Temnothorax

4-Formicinae : 1 segment petiole
Koza örer
-Formica
-Camponotus
-Colobopsis
-Cataglyphis
-Lasius
-Lepisiota
-Nylanderia
-Plagiolepis
-Prenolepis

Yumurta larva ve pupa şeklinde ilerler koza örenler ve örmeyenleri yukarıya yazdım messorların pupa gelişimini izlemek çok eğlenceli bana göre

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Fotoğraf atabilir misin?
Messorlar koza örmezler bu arada

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Az kalmış bayaa. Çok yakında ilk işçilerine kavuşmuş olacaksın

Asafomertr

Larva
Üye
1 - Myrmicinae : iki segment petiole
Koza örmez
-Messor
-Tetramorium
-Solenopsis
-Pheidole
-Myrmica
-Aphaenogaster
-Crematogaster
-Temnothorax

4-Formicinae : 1 segment petiole
Koza örer
-Formica
-Camponotus
-Colobopsis
-Cataglyphis
-Lasius
-Lepisiota
-Nylanderia
-Plagiolepis
-Prenolepis

Yumurta larva ve pupa şeklinde ilerler koza örenler ve örmeyenleri yukarıya yazdım messorların pupa gelişimini izlemek çok eğlenceli bana göre
Bu beyaz durumdan ortalama ne kadar süre sonra işçi haline gelirler 1 haftaya yakın bu haldeler
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Az kalmış bayaa. Çok yakında ilk işçilerine kavuşmuş olacaksın
Teşekkür ederim

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
2 hafta veya daha az bi süre kalmış diyebilirim

Asafomertr

Larva
Üye
Rica ederim. Keyifli hobiler dilerim:)
Bir sorum daha olacaktı protein hakkında çok fazla alternatif var ilk işçiden sonra tohum+şekerli su + yumurta,kıyma vs düşünüyorum sizce beslemeyi hangi aralıklarda ve mix bir besleme yaparken nasıl bir düzen tutturmalıyım şimdiden bilgilendirirseniz sevinirim teşekkürler

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Eğer koloninin hızlı gelişmesini ve büyümesini istiyorsan boostlaman lazım. Bunlarda protein ağırlıklı yemlerle olur. Günlük protein+tohum vermelisin. Normal seyirde devam etmesini istiyorsan 3 günde bir protein verebilirsin.Messorlar zaten hasatçılar yani tohum yiyorlar. Bunun yanında eğer canlı yemin yoksa elinde Yumurta beyazı, Kıyma, Sosis gibi besinleri verebilirsin.

Asafomertr

Larva
Üye
Eğer koloninin hızlı gelişmesini ve büyümesini istiyorsan boostlaman lazım. Bunlarda protein ağırlıklı yemlerle olur. Günlük protein+tohum vermelisin. Normal seyirde devam etmesini istiyorsan 3 günde bir protein verebilirsin.Messorlar zaten hasatçılar yani tohum yiyorlar. Bunun yanında eğer canlı yemin yoksa elinde Yumurta beyazı, Kıyma, Sosis gibi besinleri verebilirsin.
Sosisi ve salamı deneyeceğim eğer kabul ederse çok iyi olur benim için

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Un kurdu alabilirsin. Gizli gizli besle ailen izin vermiyorsa(eğer ailenle yaşıyorsan).

Barkın

Süper Koloni
Yardımsever
Üye
Boost yapmanızı tavsiye etmem kolay gibi gözükür ama uğraştırıcıdır yumurtalar gelişip larva evresine geçince de her gün beslemeye devam etmez iseniz işçilerde ölümler olmaya başlayabilir boost olayını iyice araştırdıktan sonra yapmak isterseniz yapabilirsiniz

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Koloni daha yeni olduğu için 3 günde bir proteinle besleyebilirsin dedim. Zaten cinsi de messor yani tohum ilk aşamada yeterli oluyor.

Barkın

Süper Koloni
Yardımsever
Üye
Bildiğim kadarıyla canlı gönderim garantisini birtek yıldırım reklam veriyor canlı yem alacaksanız ordan alabilirsiniz 20 tl 50 gr alırsanız çok rahat kendi koloninizi kurabilirsiniz bir kaç tane de dubia almanızı tavsiye ederim benim kolonilerim un kurdunun yüzüne bakmıyor ama dubiayı kabuğuna kadar sıyırıyorlar ve protein oranı yüksek ve çöp oranı çok
az 👌🏼

Asafomertr

Larva
Üye
Bildiğim kadarıyla canlı gönderim garantisini birtek yıldırım reklam veriyor canlı yem alacaksanız ordan alabilirsiniz 20 tl 50 gr alırsanız çok rahat kendi koloninizi kurabilirsiniz bir kaç tane de dubia almanızı tavsiye ederim benim kolonilerim un kurdunun yüzüne bakmıyor ama dubiayı kabuğuna kadar sıyırıyorlar ve protein oranı ve çöp oranı çok az 👌🏼
Tamamdır dikkate alacağım
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

2 hafta veya daha az bi süre kalmış diyebilirim
IMG_20220525_174933.jpg
Resimdede bakarsan 2 gündür bu şekilde renkleri siyah olmaya başladı gözleri vs belirgin olar pupa sayısı oldukça arttı tahminimce ilk önce siyahlar çıkacaktır tam kaç gün kalmış bilemiyorum ancak resim istemiştiniz bakabilirsiniz şuan gün tahmini yapabilirsiniz sevinirim

Son düzenleme: