Messor kraliçem yumurtlamıyor

aspect562

Yumurta
Üye
Merhaba arkadaşlar 22 gün önce bulduğum messor kraliçem hala yumurtlamadı tüpe 4 günde bir bakıyorum karanlık bir ortamda duruyor bu hobiye yeni başladım ne yapmalıyım.

Adz94

Pupa
Üye
Sonbahar kraliçeleri kış uykusu ister kış uykusuna yatırabilirsin.

ali8181

Yumurta
Üye
Sonbaharda bulunan kraliçeler çoğunlukla yumurtlamaz. Yumurtlaması için kış uykusuna yatırman lazım. Eğer kraliçe sağlıklıysa ve uygun şartlar sağlanırsa, kraliçe kış uykusundan uyandığında yumurtlayacaktır.

waynhen

Pupa
Üye
Hocam bende yakın dönemde Lasius kraliçesi buldum.1.5 ay oldu hâlâ yumurta yok.Dedikleri gibi bende kış uykusuna yatıracağım.Sende öyle yap en iyisi.Her türlü kaynakta zaten sonbahar kraliçesinin yumurta vermediği söyleniyor.Tek çözüm o yani.
Sevgilerle...

aspect562

Yumurta
Üye
Hocam bende yakın dönemde Lasius kraliçesi buldum.1.5 ay oldu hâlâ yumurta yok.Dedikleri gibi bende kış uykusuna yatıracağım.Sende öyle yap en iyisi.Her türlü kaynakta zaten sonbahar kraliçesinin yumurta vermediği söyleniyor.Tek çözüm o yani.
Sevgilerle...
Nasıl yapabilirim

waynhen

Pupa
Üye
Nasıl yapabilirim
Kral eğer balkonun yeterince gece ve gündüzleri 15 derece altında oluyosa eğer oraya koyabilirsin.Ama 10° daha uygun olur çünkü ister istemez ısı artabilir bişey olur gerek yok riske.Birde bazıları buzdolabına koyuyo hafif bı bez veya havluyla felan sarıp.
Ama ne kadar sağlıklı olur bilemiyorum.
Ufak bı havaları bekle zaten Kasım sonuna daha var.Eğer yeterince soğuk olursa balkona koy bı kutuyla dışınıda istersen sar farketmez.
Yoksada buzdolabını dene.Bende böyle planladım duruma göre ilerleyeceğim.
Sevgilerle ☺️

aspect562

Yumurta
Üye
Kral eğer balkonun yeterince gece ve gündüzleri 15 derece altında oluyosa eğer oraya koyabilirsin.Ama 10° daha uygun olur çünkü ister istemez ısı artabilir bişey olur gerek yok riske.Birde bazıları buzdolabına koyuyo hafif bı bez veya havluyla felan sarıp.
Ama ne kadar sağlıklı olur bilemiyorum.
Ufak bı havaları bekle zaten Kasım sonuna daha var.Eğer yeterince soğuk olursa balkona koy bı kutuyla dışınıda istersen sar farketmez.
Yoksada buzdolabını dene.Bende böyle planladım duruma göre ilerleyeceğim.
Sevgilerle ☺️
Soğuk bir ortamda olması gerekiyor yani doğrumu anladım birde besleme yapmalımıyım

waynhen

Pupa
Üye
Soğuk bir ortamda olması gerekiyor yani doğrumu anladım birde besleme yapmalımıyım
Evet 12° altı ideal ısı olur.Ama kesinlikle 0° altına düşmesin donup ölürler.Besleme konusundada karıncanın abdomenine bak yani poposuna eğer şişkin duruyorsa beslemene gerek yok.Şişkin değilsede hafif şekerli su ile besleme yap 3-4 damla şırınga ile ver.Abdomen şişincede geri sil orayı.1-2 gün böyle besle şişkin değilse tabi sonra da uyku yerini ayarla sonra tüpün dışını bişeyle sar hafiften koy soğuk yere.Rahatsızda etme 1-2 hafta kontrol etme sonra yine ara ara bakarsın.YouTube'de videolar var ordanda yardım alabilirsin.
Sevgilerle ☺️