İlk olarak söylemem gereken bunun Messor kraliçesi olmadığı. Farklı açılardan fotoğraflar atabilirsen cins tespiti de yapılabilir.İyi akşamlar herkese, kraliçeyi bulalı 4 gün oldu ilk kraliçem olduğu için bilmeden çeşme suyuyla tüpünü hazırlamıştım ama sonra değiştirdim. Şuan olabildiğince karanlık, titreşim olmayan bir yerde tutuyorum, ekstra bişey yapmama gerek var mı yoksa sabırlı mı olmalıyım diye sormak istedim.
Ekli dosyayı görüntüle 43845
Çarşamba günü saat 16.38 de attığım konuda messor kralicesi olduğunu söylemişlerdi konuyu nasıl buraya atacağımı bilmiyorumİlk olarak söylemem gereken bunun Messor kraliçesi olmadığı. Farklı açılardan fotoğraflar atabilirsen cins tespiti de yapılabilir.
Ses ve titreşim yok salona en uzak yerde tutuyorum, sıcaklık olarakta izmirdeyim istesemde soğuk olmaz. Ama kesin messor kraliçesi değil mi? Tüpü değiştirmeli miyim elimde küçük tüp yok.Tüp çok büyük, kendini güvende hissetmiyor olabilir. Veya soğuk bir ortamda ise soğuktan da olabilir. Pek çok neden var. Bulunduğu yerde ses ve titreşim fazla olabilir. Bunları tespit edip iyileştirmelisiniz.
Şu anlık kraliçenin ne olduğunun bir önemi yok, bu yüzden sürekli aydınlık alana alıp bakmanıza ve fotoğraf çekmenize gerek yok. Tüp değiştirmenize gerek yok, pamuğu biraz ileri iterseniz alanı daraltırsınız ama o pamuğu geri çıkarmak biraz zor olacaktır. Bunun için etrafınızda varsa 'tığ' diye geçer, bundan bir tane bulun. İşçisi çıktığında o pamuğu alıp beslemeye geçme esnasında işinize yarayacak."Ses ve titreşim yok salona en uzak yerde tutuyorum, sıcaklık olarakta izmirdeyim istesemde soğuk olmaz. Ama kesin messor kraliçesi değil mi? Tüpü değiştirmeli miyim elimde küçük tüp yok.
Açıdan farklı görünüyor fakat kesinlikle Messor sp. kraliçesi.Ses ve titreşim yok salona en uzak yerde tutuyorum, sıcaklık olarakta izmirdeyim istesemde soğuk olmaz. Ama kesin messor kraliçesi değil mi? Tüpü değiştirmeli miyim elimde küçük tüp yok.
Açıdan farklı görünüyor fakat kesinlikle Messor sp. kraliçesi.
Tamamdır, teşekkürler
- Temiz bir görüntü yok ama ben de öyle düşünüyorum, zaten çok da bir önemi yok.
- @ichbincinar dostum, onu bugünden itibaren bir dahaki ayın 15’ine kadar hiç bakma; ya pupa evresi ya da işçi ile karşılaşırsın.
Messor ise cinsi messorlar sonbahar aylarında yumurtlamıyor diye biliyorum yumurtlamaması normal.İyi akşamlar herkese, kraliçeyi bulalı 4 gün oldu ilk kraliçem olduğu için bilmeden çeşme suyuyla tüpünü hazırlamıştım ama sonra değiştirdim. Şuan olabildiğince karanlık, titreşim olmayan bir yerde tutuyorum, ekstra bişey yapmama gerek var mı yoksa sabırlı mı olmalıyım diye sormak istedim.
Ekli dosyayı görüntüle 43845
Bende anlamıyorum bu işlerden. Neden olduğunu bilmiyorum ama tüp büyük ise ve bulamıyorsanız şu anlık şırınga tüpünde saklayabilirsiniz.Ses ve titreşim yok salona en uzak yerde tutuyorum, sıcaklık olarakta izmirdeyim istesemde soğuk olmaz. Ama kesin messor kraliçesi değil mi? Tüpü değiştirmeli miyim elimde küçük tüp yok.