Messor Kraliçem Transfer Sırasında Suya Düştü. Yavaş Hareket Ediyor. Önerileriniz Neler?

YalnızGaripAdam

Yumurta
Üye
Merhaba değerli karınca dostları,

Yeni başlayan bir hobici olarak Messor kraliçemle ilgili yaşadığım bir sorunu paylaşmak ve sizlerin deneyimlerinden faydalanmak istiyorum. Öncelikle, kraliçem 3 günlük kargo sürecinin ardından bugün elime ulaştı. Kargoyu açtığımda test tüpünün durumundan şüphelendim ve birkaç fotoğraf çektim. Nem pamuğunun sorunlu olduğu ve transfer yapmam gerektiği söylendi. Bunun üzerine yeni bir test tüpü hazırladım ve kraliçenin kendi kendine geçmesi için iki tüpü birleştirdim. Ancak kraliçe transfer olmayı reddetti. Forumda bu durumu paylaştığımda manuel transfer yapmam önerildi, ben de bu yöntemi denemeye karar verdim.

Manuel transfer sırasında bazı hatalar yaptım. Önce kraliçeyi geçici bir test tüpüne aldım, ancak bu tüpün dibinde az miktarda su birikintisi varmış fakat ben fark etmedim (tüpü tamamen kuru sanıyordum). Yumurtaları (yaklaşık 15 adet) yeni test tüpüne olabildiğince dikkatli bir şekilde aktardım. Buraya kadar her şey yolundaydı, ancak sorun bu noktadan sonra başladı. Kraliçeyi geçici test tüpünden almaya çalışırken tüpün hareket etmesi nedeniyle kraliçe su birikintisine düştü. Hemen tüpü düzelttim, ancak kraliçe strese girdi ve tüpten çıkmak istemedi. İnce bir çubuk yardımıyla kraliçeyi çıkartıp yumurtaların olduğu yeni test tüpüne yerleştirdim. Bu süreçte kraliçe çok fazla hırpalandı ve strese girdi.

Olayın üzerinden yaklaşık 2 saat geçti. Az önce kraliçeyi rahatsız etmeden kontrol ettim: Çoğu yumurtayı nem pamuğunun yanına toplamış, ancak birkaç yumurta hâlâ dağınık duruyor. Ayrıca, kraliçe hareket ediyor ama oldukça yavaş. Bu yaşananlar tamamen benim acemiliğimden kaynaklandı, bu yüzden çok üzgünüm. Keşke böyle bir hata yapmasaydım, ama artık kraliçeme daha iyi bakmak istiyorum.

Sizlere birkaç sorum var:

1. Kraliçem bu olaydan dolayı zarar görmüş müdür? Yavaş hareket etmesi normal mi, yoksa fiziksel bir hasar belirtisi olabilir mi?

2. Kraliçenin ölme ihtimali nedir? Ben ölüm ihtimalini yüksek görüyordum, ancak bir yapay zekâya durumu anlattığımda, olayın üzerinden 2 saat geçtiği ve Messor cinsinin dayanıklı olduğu için ölme ihtimalinin %15-25 olduğunu belirtti. Sizlerin deneyimine göre bu oran doğru mu?

3. Şu an ne yapmalıyım? Test tüpünü tamamen karanlık, sessiz ve titreşimsiz bir ortamda tutuyorum (sıcaklık 25°C, nem uygun). Kraliçeyi rahatsız etmemek için minimum kontrol ediyorum. Ekstra yapmam gereken bir şeyler var mı?

Bu konuda deneyimi olan arkadaşların önerilerini sabırsızlıkla bekliyorum. Kraliçemin toparlanması için ne yapabilirim, lütfen paylaşın. Şimdiden hepinize çok teşekkür ederim!

Son düzenleme:

YalnızGaripAdam

Yumurta
Üye
Bir şey olmaz hocam. Yavaş olma sebebi temizlenmemiş olabilir. Yani sıkıntı olmaz.
Teşekkür ederim. Biraz önce tekrardan kontrol ettim tüm yumurtaları nem pamuğu yanında toplamış ve biraz daha hareketlenmişti. Bir sıkıntı yok galiba şuanlık.

Biraz enerji vs. olsun diye şekerli su takviyesi yapmam gerekir mi?

waynhen

Nanitik
Yardımsever
Üye
Teşekkür ederim. Biraz önce tekrardan kontrol ettim tüm yumurtaları nem pamuğu yanında toplamış ve biraz daha hareketlenmişti. Bir sıkıntı yok galiba şuanlık.

Biraz enerji vs. olsun diye şekerli su takviyesi yapmam gerekir mi?
Bence şu an hiç strese sokma.Su şekerli vs. değilse herhangi bi sorun olmaz. @pegasuZX 'in dediği gibi temizlenmemesinden kaynaklıdır o anlık yavaşlığı.Bi süre kontrol etme kendi haline sal yeni yerine alışsın sonrasında takviye olayını düşünürüz.

YalnızGaripAdam

Yumurta
Üye
S
Bence şu an hiç strese sokma.Su şekerli vs. değilse herhangi bi sorun olmaz. @pegasuZX 'in dediği gibi temizlenmemesinden kaynaklıdır o anlık yavaşlığı.Bi süre kontrol etme kendi haline sal yeni yerine alışsın sonrasında takviye olayını düşünürüz.
Düştüğü su arıtıcı içme suyu. Şuanlık bir sıkıntısı yok gibi. 1-2 gün kontrol etmeyeceğim strese sokmaya gerek yok dediğiniz gibi. Başka öneriniz vs. var mı?

waynhen

Nanitik
Yardımsever
Üye
S

Düştüğü su arıtıcı içme suyu. Şuanlık bir sıkıntısı yok gibi. 1-2 gün kontrol etmeyeceğim strese sokmaya gerek yok dediğiniz gibi. Başka öneriniz vs. var mı?
Yok hocam aynen o şekil yapın.

BahadirSarp

Nanitik
Üye
S

Bence bir hafta sonta kontrol edin çok strese girmiş çünkü