Messor Kraliçem Hareket Etmiyor

RavenCarrion

Yumurta
Üye
25 Ekim cuma günü Messor kraliçe karınca satın aldım bugün baktığımda hareket etmiyor yan yatmış sadece antenlerini hareket ettiriyor. Ölecek mi sorun nedir daha önce yaşayan varsa veya bilgisi olan varsa bilgilendirebilir mi? Oda sıcaklığında duruyordu 20 derecenin altına düştüğünü sanmıyorum.

Ekli dosyalar

• IMG_20241029_183035.jpg
    IMG_20241029_183035.jpg
    12.8 KB · Görüntüleme: 13

Ecakar

Pupa
Yardımsever
Üye
25 Ekim cuma günü Messor kraliçe karınca satın aldım bugün baktığımda hareket etmiyor yan yatmış sadece antenlerini hareket ettiriyor. Ölecek mi sorun nedir daha önce yaşayan varsa veya bilgisi olan varsa bilgilendirebilir mi? Oda sıcaklığında duruyordu 20 derecenin altına düştüğünü sanmıyorum.
Ne yazık ki böyle durumlarda yapacak fazla bir şey yok. Eğer sürekli bu haldeyse muhtemelen ölüyordur.

waynhen

Pupa
Üye
Bende tetramorium bulmuştum bi süre iyiydi sonra aynı bu şekilde durdu ve öldü maalesef😓😑

ozberkozz01

Yumurta
Üye
Pamuğun taraflarında Böyle hareketsiz durduğunu fark ettiğiniz anda kürdan,kalem veya bir çubuk gibi birşeyle müdahale edin pamuğa takılmış olabilir.

RavenCarrion

Yumurta
Üye
teşekkür ederim herkese ilk kraliçemdi hobiye başlamak nasip değilmiş baharı bekleyelim bakalım