Messor kraliçe

Ercan

Yumurta
Üye
Merhaba messor kraliçem var yaklaşık 1 ay önce yumurtladı önceden yumurtalar hep bir arada dururdu şimdi tüpün içerisinde sağa sola dağılmış şekilde yumurtalar var, tüp de olan su azaldı bu yüzden sürekli pamuğu eşeliyor. Sormak istediğim tüp değişimi yapmalı mıyım? Temiz ve suyu doldurulmuş olan yeni tüpe yumurtaları taşıyıp geçiş yapar mı? Yoksa farklı bir alternatif yol mu izlemeliyim?

Yardımınız için teşekkürler

Ekli dosyalar

• IMG_4874.jpeg
    IMG_4874.jpeg
    27.5 KB · Görüntüleme: 22
  • IMG_4873.jpeg
    IMG_4873.jpeg
    28.2 KB · Görüntüleme: 22

lordqne

Larva
Üye
Tüpü işçi çıkana kadar değiştirmeyin pamuğun ordaki çöpleri çöp şişle alabilirsiniz yumurtaları da kendi toplar sorun olmaz.😉

Claw

Majör
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Yeni bir tüpe aktarmakta fayda var. İşçiler çıkınca daha zor olabilir. Bu video yardımı ile geçirmeyi deneyebilirsiniz.

Ercan

Yumurta
Üye
Yeni bir tüpe aktarmakta fayda var. İşçiler çıkınca daha zor olabilir. Bu video yardımı ile geçirmeyi deneyebilirsiniz.
Videodaki gibi aktarımı yaptım yumurtalarını güzel bir şekilde ve gayet sakin bir manuel transfer gerçekleştirdim fakat kraliçe yeni tüpe geçtikten itibaren suyun olduğu değil de çıkış yönündeki pamuğu eşeleyip çıkmaya çalışıyor gibi ne önerirsiniz?

lordqne

Larva
Üye
Videodaki gibi aktarımı yaptım yumurtalarını güzel bir şekilde ve gayet sakin bir manuel transfer gerçekleştirdim fakat kraliçe yeni tüpe geçtikten itibaren suyun olduğu değil de çıkış yönündeki pamuğu eşeleyip çıkmaya çalışıyor gibi ne önerirsiniz?
Tüpe alışmaduğı içindir bir süre rhatsız etmeyin eskisi gibi olur.