Messor kraliçe

Ercan

Yumurta
Üye
Umarım sorum yanlış anlaşılmaz

1 hafta önce mesor kraliçe karıncası aldım yumurtalı diye bana ulaştığında hiç yumurta yoktu satıcıya sorduğumda kargoda yeme ihtimali olduğunu ve karanlık bir yerde tekrardan yumurta yapabileceğini söyledi.

Geldiğinden berri karanlık bir ortamda bekliyor yani 1 haftadır.

Kanatları kopmuş döllenmiş karıncanın yumurtalama süresi 1 ila 2 hafta arasında diye biliyorum. Yani bana gönderdiği gün olsa bugüne kadar yumurtlamış olması gerekmiyor mu?

İkinci senaryo zaten hale hazırda yumurtlayan bir karınca kargoda stresten yumurtalarını yiyince tekrardan yumurtlama süresi 1-2 haftadan daha mı uzun sürüyor?

Bi kaç gün içerisinde yumurtlaması gerekmez miydi?

Şu yüzden soruyorum çünkü bazı yerlerde okuyorum bazen kanatlarını koparıp kraliçeleri öyle gönderiyorlar bu yüzden şüphem var.IMG_3989.jpeg

Enesersoy45

Minör
Yardımsever
Tespit Uzmanı
Üye
Karıncaların sabit bir yumurtlama süresi yok. Tüm koşullar uygun ise yumurtlarlar. Kraliçenin stresli olmaması, ortamı yumurtlamak için uygun görmesi; ortam neminin ve sıcaklığının uygun olması; kraliçenin yumurtlamaya yetecek besine sahip olması; yumurta kanalının ve donanımının yumurtlayacak kadar hasarsız olması gibi gerekçeler verebilirim. Tahminimce stres veya soğuk nedeniyle yumurtlamıyor kraliçeniz. Biraz besleyip kış uykusuna yatırmanızı tavsiye ederim. Yahut 25 derece üzeri bir ortamda tutup yine besleyip yumurtlamasını bekleyebilirsiniz. Opsiyonel.

waynhen

Pupa
Üye
@Enesersoy45 'un dediği şeylere tamamen katılıyorum.Şu an zaten ufaktan kış moduna girdiği içinde yumurta vermiyo olabilir.Hangi siteden aldığını bilmiyorum onun için bişey söylemem güvenilir veya değil anlamında.Ama eğer UnderGroundAntWorld veya AntStore gibi yerlerden aldıysanız genelde sağlam oluyor.
Şu an için Enes'in dediği gibi ister kış uykusuna yatırın isterseniz ısıyı yükseltip yumurta vermesini bekleyin.Ama bence kış uykusuna yatırmanız daha sağlıklı olacaktır biyolojik dengesi içinde.Hafif bı besleme deneyin ve suyu felanda yeterliyse 1-2 hafta içinde yatırın ufaktan.Gelişmelerden haberdar ederseniz sevinirim.
Sevgilerle ☺️