Messor kraliçe yumurtlamıyor

SyerBgc

Yumurta
Üye
Merhaba arkadaşlar, yaklaşık 2 ay önce bulduğum messor kraliçe hiç bir şekilde yumurtlamadı. Başlarda besleme yapmıyordum ama son 3 haftadir şekerli su(pamuk parçasıyla) ve un kurdu veriyorum. Un kurdunu hiç parçalama gereği bile duymadan girişteki pamuğa sıkıştırıyor, şekerli su pamuğunu da güzelce içip kurutup kapıya koyuyor yine. Benim sorum şunlar:
1- Kraliçe yumurtlar mı? Yumurtlaması için hangi koşulları sağlamalıyım?
2- Dışarıda gördüğümüz messor işçileri alıp getirsem kabul eder mi? (Forumda benzer bir şey görmüştüm)
Şimdiden teşekkürler.

Claw

Majör
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
1 - Sonbaharda bulunan kraliçeler genellikle kış uykusuna hazır olarak uçuyorlar ve ilkbahara kadar yumurtlamıyorlar. Sizdeki karınca büyük ihtimalle yumurta yapmayacak. Kış uykusuna yatırabilirsiniz.

2 - Öyle bir şey yapmanız bir fayda sağlamayacaktır. İşçiler ve kraliçenin türünü belirleyemeyiz, belirlesek bile başarılı olma ihtimali çok düşük.

SyerBgc

Yumurta
Üye
1 - Sonbaharda bulunan kraliçeler genellikle kış uykusuna hazır olarak uçuyorlar ve ilkbahara kadar yumurtlamıyorlar. Sizdeki karınca büyük ihtimalle yumurta yapmayacak. Kış uykusuna yatırabilirsiniz.

2 - Öyle bir şey yapmanız bir fayda sağlamayacaktır. İşçiler ve kraliçenin türünü belirleyemeyiz, belirlesek bile başarılı olma ihtimali çok düşük.
Çok teşekkür ederim, kış uykusu için nasıl bir hazırlık yapmalıyım? Ne kadar süreli kalmalı?