Eğer işçisi yoksa yem vermenize gerek yok ilk işçi çıkana kadar beslenmesine gerek yok eğer messor iseKraliçe mi ne ile besleye bilirim kuş yemi diyorlar ama kuş yemi kabuklu sorun çıkarır diye düşünüyorum ne verebilirim cansız
Kullanıcı da daha detaylı cevaplamışsorunun cevabı bu değil ki? kuş yemi veriyim mi diye sormuş
Tşkkabuk fln onlara etki etmez kuş yemi ver çim tohumu çok seviyorlar
Kraliçemi ne ile beslemeliyim demiş, eğer işçileri olan bir kraliçe olsaydı kolonimi nadıl beslerim tarzı bir şey sorardı diye düşünüyorum. Bu yüzden öyle bir cevap verdim. Eğer soru o değilse bile ekstra bilgi zarar vermez galiba.sorunun cevabı bu değil ki? kuş yemi veriyim mi diye sormuş
İlk birkaç işçiye kuş yemini havanda çok değil biraz ezip verebilirsin oda zaten senin dediğin gibi tohumların dışlarındaki kabuk kırılsın diye ama 5-10 işçiden sonra direk ver bir sıkıntı çıkarmazKraliçe mi ne ile besleye bilirim kuş yemi diyorlar ama kuş yemi kabuklu sorun çıkarır diye düşünüyorum ne verebilirim cansız
Bal gibi de etki eder. Messorların her kabuğu kırabileceğini düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Bahsedilen tohumdan alakasız söylüyorum bunu.kabuk fln onlara etki etmez kuş yemi ver çim tohumu çok seviyorlar
Hasatçı Karıncalar; Deney ve Gözlemler konumda hatırladığım kadarıyla Messor barbarus deneyinde bahsettim bu olaya. İsterseniz inceleyebilirsiniz.genel olarak düşündüm tohum ağırlıklı olanlar için tohumu genelde kırabiliyorlar