Messor kolonisi

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
Bugün babam saksıdan dışarı kökleri fışkıran paşa kılıcı bitkisinin saksısını değiştirmek için saksıyı kırmış.İki yıl önce saksımda ki toprağa delik açıp içine koyduğum messor kraliçesi koloni kurmuş, açıkçası çok şaşırdım. Saksıda bir kaç işçi görmüştüm ama aklıma daha önce koyduğum kraliçe hiç gelmedi. Bugün hatırladım. Kurtarabildiğim kadar işçi ve yavruyu kurtarmaya çalıştım.

Koloniyi uygun bir yere bırakıp transfer bitene kadar başlarında bekleyeceğim ki kuşlar veya diğer canlılar yemesin. Uygun bir toprak bölge arıyorum şuan.
Sizlerle paylaşmak istedim.

Ekli dosyalar

• IMG_20250515_153746_893.jpg
    IMG_20250515_153746_893.jpg
    51.5 KB · Görüntüleme: 36

Mustafaf

Media
Üye
Hocam koloni galiba baya bir ilerlemiş, fakat işçilerini kaybetmiş, bilmediğim için soruyorum tekrar koloni kurabilirler mi?

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
Hocam koloni galiba baya bir ilerlemiş, fakat işçilerini kaybetmiş, bilmediğim için soruyorum tekrar koloni kurabilirler mi?
Fotoğrafı çektiğimde işçilerin az bir kısmını kurtarabilmiştim, daha sonra saksının dibinden kalan 150 kadar işçiyi de toplayıp birleştirdim. Şuan ki işçi sayısıyla sağlıklı şekilde devam edebilirler. Çok fazla larva var ve bu bakımları üstlenebilecek yeterli işçi var artık.