Messor kolonisi nasıl daha hızlı büyür? 5 ayda kaç işçiye ulaşılabilir?

Lokaxefe

Yumurta
Üye
Merhaba elimdeki messor kraliçelerinin henüz yumurtaları yok kış uykusundan aralık sonu ocak başı gibi kaldırmayı düşünüyorum. İlk işçi çıktıktan sonra un kurdu ile mi, morio kurdu ile mi, yoksa bufalo kurdu ile mi beslersem koloni daha hızlı büyür? Bir de 5 ay içerisinde en hızlı şekilde koloniyi büyütmeye çalışsam ortalama kaç işçiye kadar ulaşabilirim?

Ardaktc

Yumurta
Üye
Hangi kurdu kullandığının bir önemi yok. Kurdun türündeki değişim daha çok boyutunda etkili oluyor. Örneğin erişkin bir tarantulaya morio kurdu vermek yerine un kurdu verilmesi daha uygun oluyor. Yeni gelişen kolonide elinde varsa morio kurdunu ikiye bölüm verebilirsin. 20 - 30 işçi arasına tam morio ya da yarım un kurdu verebilirsin

buffalo kurdu protein oranı : %63.94
un kurdu protein oranı : %55.4

Buffalo kurdu yağ oranı: % 23.82
un kurdu yağ oranı: % 29.93

Böyle bir oranın da pek bir fark yaratacağını düşünmüyorum. 5 ay içerisinde koloniyi en hızlı büyütme yöntemi ise düzenli bakım ve sağlığın korunması. Harici olarak doğaya yapabileceğin bir durum -kraliçeyle alakalı- söz konusu değil. Uygun şartları (sıcaklık, nem, temizlik, yeterli alan, doğaya yakın outworld) sağlarsan muhakkak ortalama 50 - 60 işçiye ulaşabileceğini düşünüyorum.

Begonza

Majör
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
Morio ve un kurdu fazla yağlı olduğu için buffalo vermenizi öneririm. İmkanınız varsa hamam böceği türlerini kullanmanız daha iyi olur. İkıncı sorunuz için, 5 ayda 30-40 işçiye ulaşabilir. Ama ısı, beslenme, stres seviyesi önemli.