Messor Kolonimin Un Kurtları İle İmtihanı

Nabukatnazar

Yumurta
Üye
kolonim yaklaşık 1.5 yıllık ve son 2 aydır falan canlı yem verebiliyorum canlı yemi canlı verdiğimde yemiyorlar öldüremiyorlar kendim öldürüp vermke zorunda kalıyorum mikroları bile kabullenmiyorlar ne yapmam lazım

ArtunAda

Larva
Üye
tohum vermeye yada başka kurtları deneyebilirsin yani bazı kraliçeler nazlı olabiliyorlar ve messor için kurda gerek yok bosst lamıyacaksan

Nabukatnazar

Yumurta
Üye
anlamadım ki geçen bir işçi ölmüştü değişik bir koloni kraliçede öyle ama çok uyumlu neredeyse 0 strestle ışık altında durabiliyorlar herhangi bir tetiklenme yok sadece kurtlarda biraz sıkıntı çıkarıyor

Yiğit_ktkc

Larva
Üye
anlamadım ki geçen bir işçi ölmüştü değişik bir koloni kraliçede öyle ama çok uyumlu neredeyse 0 strestle ışık altında durabiliyorlar herhangi bir tetiklenme yok sadece kurtlarda biraz sıkıntı çıkarıyor
Messorlar tahılcı bir türdür bu demek değil canlı yem vermeyin demek değil siz gene ara ara mikro un kurtları verip alıştırma yapabilirsiniz.

Alpaca

Larva
Üye
tohum vermeye yada başka kurtları deneyebilirsin yani bazı kraliçeler nazlı olabiliyorlar ve messor için kurda gerek yok bosst lamıyacaksan
Tohum vermesi canlı yem vermesine gerek kalmadığı anlamına gelmez evet tohumda protein var ama yinede canlı yem ihtiyaçları vardır
kolonim yaklaşık 1.5 yıllık ve son 2 aydır falan canlı yem verebiliyorum canlı yemi canlı verdiğimde yemiyorlar öldüremiyorlar kendim öldürüp vermke zorunda kalıyorum mikroları bile kabullenmiyorlar ne yapmam lazım
Un kurdunu rahat öldürmeleri için yaralayıp verebilirsin

ArtunAda

Larva
Üye
evet bende biliyorum ama bulana kadar tohumla idare edebilir yada kıyma yumurta beyazını deneyebilirsin

RüzgarDeveci07

Nanitik
Üye
Ben canlı mikro un kurdu veriyorum kendisi 1 senelik bir koloni ve bir sıkıntı olmuyor nüfusu 200-300 arası messor kolonisi.
Eğer canlı yemiyorsa kafasını ezip vermeyi dene

RüzgarDeveci07

Nanitik
Üye
1 işçi kaybından bir şey olacağını sanmam ama devamı olursa söyle çünkü bir arkadaş kolonisinde 1 ölü bulundu günden güne ölümler artı ve koloninin hepsi öldü.