Messor Kolonimin Durumu

muspar

Yumurta
Üye
Arkadaşlar Messor Orientalis kraliçem öldü yeni bir kraliçe alsam koloniyi kurtarabilir miyim? Ortalama 12 işçili kolonimin kraliçesi öldü yeni bir kraliçe alsam yumurtalı şekilde satılanlardan ki bulamadım henüz kurtarabilir miyim koloninin kalan işçi ve yumurtalarını? Netten araştırdım ama bulamadım eğer kurtarmak mümkünse bana kraliçe satabilecek yada satan bi yer tavsiye edecek olan var mı?

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Geçmiş olsun hocam. Nasıl öldü kraliçeniz

muspar

Yumurta
Üye
Bi yerden satın almıştım ilk birkaç gün gayet normaldi her şey.Onlara bir outworld yapmıştım saklama kabından.Birkaç gün sonra dışarı çıktığını gördüm kraliçenin yuvasına geri koydum ertesi gün baktığımda ölmüştü.

Bora

Larva
Üye
Bi yerden satın almıştım ilk birkaç gün gayet normaldi her şey.Onlara bir outworld yapmıştım saklama kabından.Birkaç gün sonra dışarı çıktığını gördüm kraliçenin yuvasına geri koydum ertesi gün baktığımda ölmüştü.
10-12 işçisi olan bir koloniye neden Outworld yaparsınki Neden yani
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Kraliçenin ölme sebebi outworld yapmanız bile olabilir orada birşey kapmıştır stres olmuştur falan veya olmayada bilir bilemiyorum ama ilk hatayı daha 10 İşçili bir koloniye outworld yaparak yapmışsınız ama şuan kraliçe öldüğüne göre yapacak birşey yok. İnternettden site önermeye gelirsekte bir koloni almışsınız , ölmüş bir daha almanız çok mantıksız bence. internetten karınca almanın mantıksız birşey olduğunu anlamış olmanız lazım
Sokakta gazerken bulursunuz , Tüpe alırsınız , Kenarda ilk işçinin çıkmasını beklersiniz falan ama internetden almanın mantıksız olduğunu anlamışsınızdır inşallah. Ama yinede ben internetden alacağım diyorsanız Karıncam Com Sitesine bir göz atabilirsiniz
———— İyi Hobiler 🐜🙂

Son düzenleme:

fureagle

Nanitik
Üye
Denenebilir ancak yeni alacağın kraliçeyi riske atmanı tavsiye etmem.Ayrıca internetten kraliçe alınabilir niye bu kadar abartıyorsunuz bu olayı? Adamın işi çok yoğundur aramaya çıkacak vakti yoktur? Ki istediği tür kendisinin yaşadığı bölgede olmayabilir? Sabırsızdır hemen kraliçe edinmek istiyordur alabilir? Tabiki her zaman kendin bulman daha keyiflidir ancak burada abartılacak bir durum söz konusu değil.

Zafer Murat

Minör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
10-12 işçisi olan bir koloniye neden Outworld yaparsınki Neden yani

Kraliçenin ölme sebebi outworld yapmanız bile olabilir orada birşey kapmıştır stres olmuştur falan veya olmayada bilir bilemiyorum ama ilk hatayı daha 10 İşçili bir koloniye outworld yaparak yapmışsınız ama şuan kraliçe öldüğüne göre yapacak birşey yok. İnternettden site önermeye gelirsekte bir koloni almışsınız , ölmüş bir daha almanız çok mantıksız bence. internetten karınca almanın mantıksız birşey olduğunu anlamış olmanız lazım
Sokakta gazerken bulursunuz , Tüpe alırsınız , Kenarda ilk işçinin çıkmasını beklersiniz falan ama internetden almanın mantıksız olduğunu anlamışsınızdır inşallah. Ama yinede ben internetden alacağım diyorsanız Karıncam Com Sitesine bir göz atabilirsiniz
———— İyi Hobiler 🐜🙂
12 işci de outworld yapmanın kraliçeyi öldürmesi imkansıza yakın, strese girebilir ama kendini öldürücek bir stres olamaz bu.

PRS.macro

Süper Koloni
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Outworld takmanın zararları konusunda fazlasıyla abartıyorsunuz. Zaten test tüpünde dar bir alanda bulunuyorlar, outworldun ortasına atmamış koloniyi. Olacak şey en fazla işçilerin outworld'e çıkmamasıdır. Kraliçenin bundan strese gireceğini düşünmüyorum, zararı olduğunu da sanmam.

Ölen kraliçeye gelirsek, yeni kraliçe bulursanız işçiler muhtemelen kabul edeceklerdir kraliçeyi. Doğada da bu tarz gözlemler mevcut. Kraliçesi ölen koloni kendinden daha küçük bir koloninin işçilerini öldürerek kraliçesini sahipleniyor ya da yeni uçuş yapmış bir kraliçeyi sahipleniyorlar gibi. Fakat burada şöyle bir husus var, eklenecek kraliçe işçilerle aynı türde olmalı. Yani biraz riskli çünkü sitelerde yazan türlere güvenim yok. Kendileri uyduruyorlar. Üniversitelere yollayıp tür tespiti almıyorlar. Ayrıca sizin koloninizin de M. Oerientalis olmama ihtimali oldukça yüksek. O açıdan biraz riskli ama başarı şansı var.

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Outworld takmanın zararları konusunda fazlasıyla abartıyorsunuz.
Kesinlikle öyle. Bu mantıklı yürürsek doğada koloni kalmaması gerekiyor. Direkt olarak sınırsız ve tehdit dolu bir dünyayla iç içeler. Düşünüldüğü kadar hassas değiller çoğu konuda. Türlere göre değişiyor tabii bu hassaslık.

muspar

Yumurta
Üye
Arkadaşlar vakit ayırıp cevap verdiğiniz çok teşekkür ederim.Benim ilk deneyimim olduğu için haliyle hata yapmışta olabilirim.Ama şuanki durum daha acil.Koloniden 7 işçi kaldı ve çok üzülüyorum onlar adına hayatta kalsınlar istiyorum bu konuyu da o yüzden açtım. Ne yapabilirim ona odaklanalım rica ederim ölsünler istemiyorum yazıktır.Aldığım sitenin rakibi bir site "abi onlar doğadan topluyor o yüzden ölmüştür" dedi ama bunlar sadece tespit bana bu kalan 7 yavrunun yaşaması için ne yapmam gerekli.Sizinle bir video paylaştım işçilerle ilgili yeterli olmazsa ölen kraliçeyi atmadım onu da çekip atabilirim bi bakın fikir verin ne yapabiliriz.

Ayrıca geçen hafta siteden camponotus kraliçesi dedikleri bir tür yakalım sokaktan.Daha önce böyle bişey olacağını bilsem zaten satın almazdım.3 tane yakaladım bi tanesi kanatlıydı o öldü diğer ikisi hayatta bi tanesi ilk yumurtasını yaptı. Bende messor kolonimin kraliçesi ölüp günlerce çözüm bulamayınca yumurtalarını toplayaıp yumurta yapan camponotus un tüpüne koydum karanlığa bıraktım tüpü ne oldu bilmiyorum merak da ediyorum ama birkaç gün rahatsız etmeyeyim diyorum. Yaptığım umut ettiğim doğrular ve yanlışlar ile ilgili bilgi verirseniz sevinirim. Böyle bir platform olduğu için bilgilerinizi aktardığınız için teşekkür ederim..

PRS.macro

Süper Koloni
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
2 ihtimalden başka bir ihtimal göremiyorum. Ya aynı tür kraliçe bulunur, işçiler sahiplenir ya da işçileri daha büyük aynı tür bir koloni sahiplenir ki 2. ihtimal pek mümkün değil. Yine de denenebilir. Ve biliyorum duygusal bakıyorsunuz ama çok da önemli olduklarını düşünmüyorum. Şahsen diğer kolonilerime canlı yem olarak kullanırdım.

camponotus un tüpüne koydum
Hiç mantıklı bir hareket olmamış. Bunda umut edilecek bir şey yok. Aynı cinsin farklı türleri bile birbirlerinin yumurtasına bakmaz, işçilerini kabul etmez genelde ki sizin bahsettiğiniz durum farklı cinsler arasında. O yumurtaları sahiplenme gibi bir ihtimali yok. Ayrıca Camponotus stresli bir cinstir, brood bölgesine farklı bir cinsin yumurtalarının girmesi strese girmesine yol açabilir.

muspar

Yumurta
Üye

2 ihtimalden başka bir ihtimal göremiyorum. Ya aynı tür kraliçe bulunur, işçiler sahiplenir ya da işçileri daha büyük aynı tür bir koloni sahiplenir ki 2. ihtimal pek mümkün değil. Yine de denenebilir. Ve biliyorum duygusal bakıyorsunuz ama çok da önemli olduklarını düşünmüyorum. Şahsen diğer kolonilerime canlı yem olarak kullanırdım.

Hiç mantıklı bir hareket olmamış. Bunda umut edilecek bir şey yok. Aynı cinsin farklı türleri bile birbirlerinin yumurtasına bakmaz, işçilerini kabul etmez genelde ki sizin bahsettiğiniz durum farklı cinsler arasında. O yumurtaları sahiplenme gibi bir ihtimali yok. Ayrıca Camponotus stresli bir cinstir, brood bölgesine farklı bir cinsin yumurtalarının girmesi strese girmesine yol açabilir.
Hay Allah bi videoda yumurtaları koyabilirsiniz gibi bişey izlemiştim onlar aynı tür için mi geçerliydi :((

PRS.macro

Süper Koloni
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Hay Allah bi videoda yumurtaları koyabilirsiniz gibi bişey izlemiştim onlar aynı tür için mi geçerliydi
Hocam şöyle açıklayayım bazı türler/cinsler sosyal parazitiktir, farklı cinslerin yumurtalarını çalarak veyahut onların kokularını taklit edip yuvalarına yerleşerek yaşarlar. Bazen ev sahibi koloninin kraliçesini öldürdüğünü, o kraliçenin yerine geçtiğini bile görüyoruz. Mesela Polyergus Rufescens türü sosyal parazitik bir türdür ve formica yumurtalarını çalar. Videoda gördüğünüz durum böyle bir şey olabilir.

Bunun dışında farklı türlerin ve cinslerin birbirlerinin yumurtalarını sahiplenmesi pek mümkün değil. Kaldı ki aynı cinsin farklı türleri arasında bile değil söz ettiğiniz şey, direkt bambaşka cinslerden bahsediyorsunuz. Biri camponotus biri messor yahu alakaları bile yok. Yani evet, yumurta eklemesi yapılacaksa aynı türler arasında yapılmalı.

muspar

Yumurta
Üye
Peki kraliçe bu yumurtaları ne yapacak a dostlar :)

muspar

Yumurta
Üye
Yumurtaları almadım ama ortada yoklar ve kraliçe 6 yumurta yapmış sorun yok gibi görünüyor inşallah