Messor kolonim ölüyor

Couldex

Yumurta
Üye
Geçenlerde messor kolonimi mite basmıştı limonla beraber temize çekip temiz test tüpüne transfer ettim. Bulundukları tüpte hiç mite yok üstlerine de baktım(makro lens ile) ama göremedim. 5 tanelerdi şimdi sadece kraliçe kalmış onlarda ölmüş. Tohumları da var oysaki neyden ölüyorlar anlamadım.

karıncabuldum

Pupa
Üye
Geçenlerde messor kolonimi mite basmıştı limonla beraber temize çekip temiz test tüpüne transfer ettim. Bulundukları tüpte hiç mite yok üstlerine de baktım(makro lens ile) ama göremedim. 5 tanelerdi şimdi sadece kraliçe kalmış onlarda ölmüş. Tohumları da var oysaki neyden ölüyorlar anlamadım.
Ya stresten yada ömürleri o kadar veya hala mite olmus olabilir görmemiş olabilirsiniz

Ünal

Pupa
Üye
Muhtemelen mite tarafından zarar görmüş veya arkadaşında dediği gibi stres olmuş ola bilir veya mite vardır bunu bilmek pek mümkün del tavsiyem diğer kolonilere bulaştırma

Umut46

Yumurta
Üye
Ben sancusları 20 işçiyken yutong yuvaya geçirdim 2 hafta boyunca bir şey yoktu hatta sayıları 30 a falan çıktı belli bir süre içinde sonra bir anda ölmeye başladılar tüpe transfer ettim ve bi kaç işçi kaybından sonra ölüm durdu