Messor kolonilerimde gelişim sorunu var. Neden olabilir?

tunaabayli

Yumurta
Üye
Yaklaşık 2 ay önce, aynı gün 3 tane Messor kraliçesi bulmuştum. Üçü de eş zamanlı yumurtladı. Şu an bir kolonim ilk işçisini çıkarmışken, diğer iki kolonide yaklaşık 15-20 yumurta olmasına rağmen hiçbir gelişme yok. Üç koloni de aynı ortamda bulunuyor. Sizce bunun sebebi ne olabilir?

Moderatör tarafında düzenlendi:

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
Yaklaşık 2 ay önce, aynı gün 3 tane Messor kraliçesi bulmuştum. Üçü de eş zamanlı yumurtladı. Şu an bir kolonim ilk işçisini çıkarmışken, diğer iki kolonide yaklaşık 15-20 yumurta olmasına rağmen hiçbir gelişme yok. Üç koloni de aynı ortamda bulunuyor. Sizce bunun sebebi ne olabilir?
Biyolojik problemler olabilir. Bir kaç hafta daha bekleyin ve gelişim olmazsa salın. Bu arada gelişim olmadığına emin misiniz? Sadece yumurta evresi mi var?

Kuzeykurum22

Majör
Üye
Olabiliyor böyle şeyler, şahsen ben deneyimledim aynı gün de 4-5 tane Messor kraliçesi buldum -aynı uçuştan- birinin işçisi 5'e ulaştı diğerlerinin yumurtaları daha larva olmadı. Tabii benden de kaynaklanıyor olabilir bi fikrim yok bu konuda.

tunaabayli

Yumurta
Üye
Aynı ortamsa tutuyorsunuz değil mi?
Evet

Olabiliyor böyle şeyler, şahsen ben deneyimledim aynı gün de 4-5 tane Messor kraliçesi buldum -aynı uçuştan- birinin işçisi 5'e ulaştı diğerlerinin yumurtaları daha larva olmadı. Tabii benden de kaynaklanıyor olabilir bi fikrim yok bu konuda.
Yani stres kaynaklı falan olsa işçi çıkaran karınca neden çıkardı o kadar sık kontrolde etmiyorum 5 günde 1 Max

waynhen

Intercaste
Yardımsever
Üye
Bendede vardı 3 tane Messor hepside ilk günden kanat döktü ama hiç yumurta vermediler.2 ay bekledim ona rağmen olmadı en son saldım.Senin karıncalarda arkadaşların dediği gibi biyolojik sebeplerden dolayı yumurta vermemiş olabilir.Bana kalırsa hiç bekleme direk sal gitsinler.