Messor koloni boostlama

erennn

Larva
Üye
Merhabalar. Yaklaşık bir 10-15 gün içerisinde elimdeki tek messor kraliçemin yumurtaları çıkacak ve ben bu koloniyi boostlamak istiyorum. Elimdeki tek koloni olduğundan zorlanmadan yapabilirim ama nasıl yapmalıyım? Normalde her zaman içinde tohum bulundurup haftada 1 kere protein verilmesi gerektiğini öğrendim. Boostlarken nasıl olmalı? Bu sayıyı 3'e falan mı çıkarmalıyım?

el4nce

Koloni
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Merhabalar. Boost işlemi koloninize protein değeri çok daha yüksek besinler vererek yedikleri bu protein miktarına oranla daha fazla yumurta doğurmalarını sağlar. Bu sayede daha fazla yumurta daha fazla işçi demektir. Koloninize protein takviyesi sağlayın, proteini bitirdiği gün eskisini temizleyip yenisini verin. Ancak tohum vermeyin, tohum boostu yavaşlatabilir. Kısaca sadece protein içeriği yüksek besinlerle besleyin ve bunu daha sık aralıklarla yapın.

erennn

Larva
Üye
Merhabalar. Boost işlemi koloninize protein değeri çok daha yüksek besinler vererek yedikleri bu protein miktarına oranla daha fazla yumurta doğurmalarını sağlar. Bu sayede daha fazla yumurta daha fazla işçi demektir. Koloninize protein takviyesi sağlayın, proteini bitirdiği gün eskisini temizleyip yenisini verin. Ancak tohum vermeyin, tohum boostu yavaşlatabilir. Kısaca sadece protein içeriği yüksek besinlerle besleyin ve bunu daha sık aralıklarla yapın.
tamamdır protein olarak un kurdu, morio kurdu, haşlanmış yumurta, sivrisinek vs karma bir sekilde versem ama bocek vermesem sorun olur mu?(boceklere ailemin izin vercegini sanmiyorum)

npc_Tetra

Larva
Üye
tamamdır protein olarak un kurdu, morio kurdu, haşlanmış yumurta, sivrisinek vs karma bir sekilde versem ama bocek vermesem sorun olur mu?(boceklere ailemin izin vercegini sanmiyorum)
Dışarda bulduğun herhangi bir böceği verme hastalıklı olma ihtimali var koloniyide zehirleyip öldürürebilir