Messor kış uykusu

ysfenes212

Yumurta
Üye
Şu anda elimde yaklaşık 50-60 işçiye yakın (belki daha fazla) bir messor kolonim var. Daha önce çok karıncaya baktım. 1 keresinde lasius kolonisi yatırmıştım, hepsi öldü. Messorları da bu kış yatırmak istiyorum, yatırma işlemini nasıl yapabilirim? Ve hangi ayda yapmalıyım yardımcı olursanız sevinirim. İyi Günler😌 (lasiusu balkona kasımda yatırmıştım).

Moderatör tarafında düzenlendi:

Ecakar

Pupa
Yardımsever
Üye
Şu anda elimde yaklaşık 50 60 işçiye yakın (belki daha fazla) bir messor kolonim var daha önce çok karıncaya baktım 1 keresinde lasius kolonisi yatırmıştım hepsi öldü messorlarıda bu kış yatırmak istiyorum yatırma işlemini nasıl yapabilirim be hangi ayda yapmalıyım yardımcı olursanız sevinirim.İyi Günler😌 (lasiusu balkona kasımda yatırmıştım)
Yaşadığınız yerdeki hava sıcaklığını bilmiyorum ama direkt balkonda bıraktıysanız çok soğuktan ölmüş olabilirler. Kış uykusu dönemine yakın iyice beslerseniz ve 5-15 derecede Kasım sonu, Mart başı aralığında kış uykusuna yatırırsanız; minimum kayıpla kışı atlatabileceğinizi düşünüyorum. Tercihen sıcaklığı çok değişken olmayan ve söylediğim sıcaklık aralığında kalan cam balkon, ısıtma çalışmayan bir oda, sıcaklığı ayarlayabildiğiniz soğutucu bir dolap kullanabilirsiniz.

ysfenes212

Yumurta
Üye
Yaşadığınız yerdeki hava sıcaklığını bilmiyorum ama direkt balkonda bıraktıysanız çok soğuktan ölmüş olabilirler. Kış uykusu dönemine yakın iyice beslerseniz ve 5-15 derecede Kasım sonu, Mart başı aralığında kış uykusuna yatırırsanız; minimum kayıpla kışı atlatabileceğinizi düşünüyorum. Tercihen sıcaklığı çok değişken olmayan ve söylediğim sıcaklık aralığında kalan cam balkon, ısıtma çalışmayan bir oda, sıcaklığı ayarlayabildiğiniz soğutucu bir dolap kullanabilirsiniz.
Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.

Moderatör tarafında düzenlendi: