Messor Karıncalarıma Un Kurdu Yediremiyorum

cabiririz

Yumurta
Üye
Selamlar protein takviyesi amacıyla 60 işçili Messor kolonime un kurdu vermeye başladım, ancak tüketmiyor bekletiyorlar. Major üretimi var mı bilmiyorum ancak tetiklemek amacıyla un kurdunu canlı canlı verdim, yarısını kesip verdim ancak tüketmiyorlar. Hayvanı besleme alanından formikaryuma alıp boş boş eziyet ettiler mecburen alıp öldürüp verdim. Öneriniz ne olur? Nasıl alıştırabilirim? (küf tehdidinden çekiniyorum en fazla 12 saat kadar bekletiyorum bu konuda da verilerinizi ve bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.)

Moderatör tarafında düzenlendi:

egzotikçiftik

Nanitik
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
Un kurdundan önce ne ile besliyordunuz? Major işçi tetiklemesi için canlı yemi canlı olarak vermek bir işe yaramaz yalnızca koloniyi strese sokarak gelişimi yavaşlatır, öldürüp vermeniz daha iyi olacaktır. Yememeleri konusuna gelirsek messorlar fazla yem seçici bir cins değildir bu yüzden bence yiyeceklerdir, Un kurdunun kafasını koparın ve o şekilde verin, içindeki sıvıyı mutlaka tüketeceklerdir. Formikaryumun içine götürüyorlarsa da zaten tüketmek için götürüyorlardır. Yine de eğer hala yemiyorlarsa farklı bir canlı yem alıp onu vermeyi deneyebilirsiniz mesela bufalo kurdu alabilirsiniz. Canlı yemleri 12 Saatten daha uzun süre de bekletebilirsiniz 24 saat veya biraz daha uzun da kalabilirler pis, nemli ve havasız bir ortam oluşmadığı sürece korkmanıza gerek yok.