Messor İşçileri Ölüyor

BeyDiesT

Nanitik
Üye
15 İşçili messor kolonim vardı. Ben bunlara morio kurdu verdim ama morio kurdu borunun içerisinde biraz fazla kaldı ve çok ağır bir koku oluştu. Bu olaydan 3 4 gün sonrada tek tek işçilerimi ölü buldum 11 kişi kaldı koloni. Bu kokudan mıdır yoksa böyle durduk yere ölebilecekleri başka şeylerde var mı? Bu koloninin yaşadığı ortam:

WhatsApp Görsel 2024-03-09 saat 20.09.46_396ede32.jpg1710018588663.jpeg

Moderatör tarafında düzenlendi:

Barkın

Süper Koloni
Yardımsever
Üye
Herşeyden önce kayıplarınız için üzüldüm, bu biraz sizin suçunuz gibi gözüküyor. Yaşadıkları ortam çok büyük, hakim olamadıkları için strese girip ölmüş olabilirler. Böyle bir geniş alanda bulunmaları kraliçeyide strese sokarak yumurtlamasını engelleyebilir. Koloninizi bir tüp kurulumuna geçirin ve birkaç tohumu kırarak girişe koyun ve opak bir cover yapın. Işığı hiç geçirmediğinden emin olun. Morio kurdu gibi büyük parçalar vermekten kaçının messorlar yiyecekleri yuvalarına taşımayı severler. Varsa mikro un kurdunu öldürüp tüpün yanına koyabilirsiniz.

Gökdennz

Nanitik
Üye
Herşeyden önce kayıplarınız için üzüldüm, bu biraz sizin suçunuz gibi gözüküyor. Yaşadıkları ortam çok büyük, hakim olamadıkları için strese girip ölmüş olabilirler. Böyle bir geniş alanda bulunmaları kraliçeyide strese sokarak yumurtlamasını engelleyebilir. Koloninizi bir tüp kurulumuna geçirin ve birkaç tohumu kırarak girişe koyun ve opak bir cover yapın. Işığı hiç geçirmediğinden emin olun. Morio kurdu gibi büyük parçalar vermekten kaçının messorlar yiyecekleri yuvalarına taşımayı severler. Varsa mikro un kurdunu öldürüp tüpün yanına koyabilirsiniz.
Büyük alandan kastın borularla uzatmış olması değil mi yoksa 3d formikaryum boyu da büyük mü koloniye göre?

BeyDiesT

Nanitik
Üye
tamamdır.