Messor işçi ekleme.Yardım!

GökhanÇ

Yumurta
Üye
Merhaba, yaklaşık 2 hafta önce bir yerden hediye olarak multi messor(2 kraliçe) kolonisi geldi.Koloni geldiğinde yoğun bir beyaz mite oluşumu vardı. 2 tane de işçi vardı.Ama belliki uzun zaman ilgilenilmemiş tüpün içi onlarca işçi karınca ölüsüyle doluydu.Besleme de yapılmadı diye tahmin ediyorum.Havalandırma, limon derken mite sorununu çözdüm ama o sürede 2 tane işçi mite yüzünden öldü ve hiç işçi kalmadı.1 hafta kadar önce kraliçeler yumurtladı.O arada şekerli su, tohum, aralıklı olarakta un kurdu verdim.Ama işçiler öldükten beridir kraliçeler beslenmiyor.Dün yumurtalarını yemişler.Stres yapacakları bir durum da yok. Endişem beslenmedikleri için öleceklerinden çekiniyorum. İşçi eklemenin riskli ve çok düşük ihtimalli olduğunu biliyorum ama bu şekilde beslenmeden nereye kadar yaşarlar onu da kestiremiyorum.Acaba işçi eklemesi denemeli miyim?Tecrübeli arkadaşların fikirlerini bekliyorum. Teşekkürler.

Cihan__

Majör
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Messor cinsi işçiler olmasa bile yumurtalara bakabilir benim bi messor kolonim vardı 16 işçili falan hepsi su baskınından öldü kraliçe şuan tek yine yumurtladı ve yumurtalarına bakıyor, işçi sakın eklemeyin ayni türlerde bile çok risklidir birde konumuz messorsa asla yapmayın kraliçe besleniyordur ama sizin görmemeniz normal günün 24 saati izleyemezsiniz

GökhanÇ

Yumurta
Üye
Messor cinsi işçiler olmasa bile yumurtalara bakabilir benim bi messor kolonim vardı 16 işçili falan hepsi su baskınından öldü kraliçe şuan tek yine yumurtladı ve yumurtalarına bakıyor, işçi sakın eklemeyin ayni türlerde bile çok risklidir birde konumuz messorsa asla yapmayın kraliçe besleniyordur ama sizin görmemeniz normal günün 24 saati izleyemezsiniz
Tamamdır teşekkür ederim.