Messor ilk besleme

mythieman

Yumurta
Üye
Merhabalar benim Messor kraliçem var. Ortalama 7 8 yumurtalı. Bugün açtığımda bir işçisi çıkmıştı. Ben de biraz şekerli su verip elimde kuş yemi olmadığı için bir buğdayı kırıp koydum. Yeterli midir veya sonraki beslemelerde canlı yem vermem zorunlumu yoksa kıyma, yumurta akı vs. İle beslenmesi yeter mi? Tavsiyelerinizi bekliyorum şimdiden teşekkürler.

Anteren

Larva
Üye
Şu anlık yeterli ama 2-3 hafta sonra daha iyi gelişmeleri için yapmanı öneririm.

waynhen

Intercaste
Yardımsever
Üye
Merhabalar benim Messor kraliçem var. Ortalama 7 8 yumurtalı. Bugün açtığımda bir işçisi çıkmıştı. Ben de biraz şekerli su verip elimde kuş yemi olmadığı için bir buğdayı kırıp koydum. Yeterli midir veya sonraki beslemelerde canlı yem vermem zorunlumu yoksa kıyma, yumurta akı vs. İle beslenmesi yeter mi? Tavsiyelerinizi bekliyorum şimdiden teşekkürler.
Şu an için ufaktan yeterli fakat sonrasında canlı yem şart yani koloninin hızlı ve daha sağlıklı gelişmesi için. Yine dediğiniz kıyma çiğ yumurta gibi şeylerle besleyebilirsiniz ama bunları sürekli olarak vermeniz sıkıntı çıkarır çünkü karıncaların sindirimi kaldırmayabilir. Un kurdunu veya diğer başka kurtları da alarak buzdolabına koyup dondurabilirsiniz daha sonrasında beslerken çıkarıp tek tek verirsiniz. Herhangi bir sorun olmuyor bende.İçindeki sıvı vesaire un kurdunda kalmış oluyor yani. Yoksa ben de üremelerini istemiyorum onun için böyle bir yola başvurdum.

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
Sonra ki beslemeniz de işlenmemiş ayçekirdeği içini kırıp verin yeterli olur.